Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas tuntee olevansa Australiassa kuin kotonaan ja rakentaa elämää myös uran jälkeen

Melbournessa sunnuntaina ajettava formula ykkösten kauden kolmas osakilpailu tuntuu Valtteri Bottaksesta jo lähes kotikisalta. Bottas viettää paljon aikaa Australiassa, joka on hänen tyttöystävänsä Tiffany Cromwellin kotimaa.

– Täällä fanipohjani on suurin, jos miettii sarjan kilpailupaikkoja. Varmasti se auttoi, että voitin Australian kisan kertaalleen, mutta olen täällä paljon myös kilpailukauden ulkopuolella, Bottas jutteli F1-viikonlopun aattona.

Bottas otti yhden MM-sarjan kymmenestä voitostaan, kun hän oli nopein Melbournessa vuonna 2019 Mercedeksen autolla. Nyt alla on toista kautta Alfa Romeo, jonka kausi alkoi Lähi-idässä kaksijakoisesti. F1-avauksen kahdeksas sija Bahrainissa vaihtui 18. sijan armottomaan pettymykseen Saudi-Arabiassa.

Melbournen kisaa Bottas odottaa luottavaisena. Autoon on saatu uusia osia, joiden on määrä parantaa kierrosnopeuksia.

– Löysimme myös sen ongelman, joka hidasti vauhtia Saudi-Arabiassa, Bottas sanoi.

Hänellä ei ollut lupaa paljastaa vian luonnetta, mutta Bottaksen mukaan sen jääminen piiloon olisi jäytänyt mieltä myös tulevissa starteissa.

Melbournen radalla on nyt käytössä kolmen sijasta neljä DRS-aluetta, joissa auton avattava takasiipi helpottaa ohittamista.

– Voi toki olla, että radasta tulee kuin DRS-juna, mutta jos joku tekee virheen, menettää DRS-alueen antaman edun, Bottas sanoi.

Bottas kaipaa persoonallisuuksia esiin

Bottas, 33, pohjustaa Australiassa myös uransa jälkeistä aikaa, sillä ennen kisaviikonloppua hän on muun muassa markkinoinut Cromwellin kanssa ideoimaansa ginimerkkiä. Hän ei halua pudota tyhjän päälle, kun ajaminen joskus loppuu.

– Muutama vuosi sitten aloin sijoittaa erilaisiin juttuihin, jotta minulla olisi muitakin intohimon kohteita kuin F1, Bottas sanoi.

Kokemus auttaa myös suhtautumaan formulasirkukseen rennosti.

– Tulokaskuskina en olisi tullut varikolle varvastossuissa, mutta nyt en ota itseäni enää niin vakavasti, Olen mikä olen, ja muut saavat tottua siihen, Bottas totesi ja kaipasi sitä, että kuljettajien persoonallisuus tulisi lajissa nykyistä paremmin esille.