Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Leijonien MM-turnaus päättyi pettymykseen, Kanada parempi selvin luvuin – seurasimme puolivälierää hetki hetkeltä

Suomi ja Kanada kohtaavat jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa Tampereella kello 20.20 alkaen. Seuraamme ottelua hetki hetkeltä tässä jutussa. Näet tuoreimmat tiedot päivittämällä jutun.

Ottelu päättyy: Kanada voittaa lukemin 4–1. Suomen taival MM-turnauksessa päättyy tähän. Suomi onnistui luomaan laadukkaita maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Kanada sen sijaan hyödynsi paikkansa erittäin tehokkaasti.

3. erä 19 min pelattu: Cody Glass ottaa vielä koukkaamisjäähyn, kun yhdeksän sekuntia on pelaamatta. Ottelu tulee kuitenkin päättymään Kanadan voittoon.

3. erä, 17 min pelattu: Ja heti perään Kanada pääsee iskemään tyhjiin. Tyler Toffoli sijoittaa keskialueelta kiekon verkon perukoille. Leijonien turnaus vaikuttaa päättyvän tähän peliin.

3. erä, 17 min pelattu: MAALI! Suomi kaventaa. Larmi otetaan pois maalilta ja heti perään Teemu Hartikainen hakkaa kiekon väkisin maaliin.

3. erä, 14 min pelattu: Suomi ottaa selvästi enemmän riskejä ja laiturit roikkuvat usein keskialueella. Vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan synny. Kanada puolustaa tiiviisti.

3. erä, 10 min pelattu: Ei pääse Suomi vaarallisille maalipaikoille. Kanada pelää fiksusti eikä ota riskejä.

3. erä, 3min pelattu: Kanada tällää taululle 3–0. Mikko Rantanen unohtaa miehensä ja Michael Carcone laukoo poikittaissyötöstä. Larmi on voimaton vedon edessä.

3. erä, 1 min pelattu: Leijonien valmennus on rukannut ketjukoostumuksia erätauolla. Ainakin Kaapo Kakko nostettu ykköskenttään Mannisen ja Rantasen rinnalle.

3. erä alkaa: Suomi kaipaa nyt pikaisesti kavennusosumaa. Onko erätauolla ravistettu uusia temppuja hihasta?

2. erä pelattu: Suomi hakkaa päätänsä seinään. Kiekko ei löydä maaliin mistään tilanteesta. Kanadan 2–0 johdossa toiselle erätauolle.

Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen: Larmi 16 – Montembault 19.

2. erä, 17 min pelattu: Nyt tällää Kapanen päin Montembaultia ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Ei tunnu uppoavan millään.

2. erä, 17 min pelattu: Peli on Kanadan toisen maalin jälkeen tasoittunut, eikä Suomi saa enää yhtä pitkiä myllytyksiä Kanadan päätyyn.

2. erä, 13 min pelattu: Kaapo Kakko pääsee yksin läpi mutta ei onnistu veivaamaan kiekkoa maaliin. Heti perään Suomelle kahdella yhtä vastaan hyökkäys, joka sekään ei pääty maaliin. Suomi tuskailee maalinteon kanssa.

2. erä, 10 min pelattu: Kanada 2–0. Suomi pyörittää ensin Kanadan päässä, mutta hukkaa sen jälkeen kiekon ja Kanada pääsee hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Samuel Blais tällää kiekon Suomen maaliin.

2. erä, 10 min pelattu: Kanadan Adam Fantili pääsee Suomen keskialueen sekoilun jälkeen nousemaan yksin maalille. Larmi kuitenkin torjuu viimeistely-yrityksen.

2. erä, 4 min pelattu: Mikko Rantanen nousee upealla soololla Kanadan maalille mutta Kanada kestää.

2. erä, 2min pelattu: Suomi aloittaa vahvasti. Kanada ei ole päässyt omasta päästään pois käytännössä lainkaan.

2. erä alkaa: Nyt katsotaan, onko Leijonat löytänyt lääkkeet Kanadan puolustuksen murtamiseen.

1. erä päättyy: Suomi painoi erän loppuun vahvasti ja Kanada tyytyi lähinnä vain purkamaan kiekkoa ulos omalta alueeltaan. Mikko Rantanen onnistui järjestämään syötöllään huippuluokan maalipaikan Teemu Hartikaiselle, mutta kiekko poltti Hartikaisen lavassa sen verran, että Kanadan maalivahti Montenbault ehti kiekon eteen.

1. erä, 15 min pelattu: Kanada täysilukuinen. Ei tuota tämäkään ylivoima tulosta, vaikka nyt varsinkin kakkosylivoima onnistui rakentamaan useamman laadukkaan paikan.

1. erä, 13 min pelattu: Kanadan Montembaultille 2 min jäähy pelin viivyttämisestä. Nyt tarjotaan mahdollisuutta Suomelle.

1. erä, 11 min pelattu: Kanada puolustaa nyt keskialuetta tiiviisti. Suomi painaa kuitenkin peliä Kanadan päätyyn ja hakee vimmatusti tasoitusta.

1. erä, 7 min pelattu: Kanada iskee maalin! Jack Quinn nousee laidasta kohti maalia ja kiekko solahtaa helpon näköisesti Larmin selän taakse ajassa 7.12.

1. erä, 6min pelattu: Suomen ylivoima ei tuota tulosta. Heti perään Kanada pääsee yrittämään vastahyökkäyksestä, mutta Larmi torjuu poikittaissyötöstä lähteneen vedon.

1. erä, 4min pelattu: Kanadan Tyler Myers ottaa jäähyn ja Suomi pääsee yrittämään ylivoimalla. Suomi on aloittanut ottelun vahvasti pysymällä kiekossa, mutta laadukkaita maalipaikkoja joukkue ei ole saanut vielä rakennettua.

1. erä, 0 min pelattu: Ja kiekko on jäässä. Peli alkaa!

Leijonien kokoonpano: 1. kenttä: Hartikainen - Manninen - Rantanen - Lehtonen - Ohtamaa - Larmi (maalissa)

2. kenttä: Kakko - Suomela - Kapanen - Määttä - Koivisto

3. kenttä: Pesonen - Lammikko - Armia - Seppälä - Pokka

4. kenttä: Oksanen - Björninen - Anttila - Friman - Matinpalo

10 min alkuun: Tervetuloa seuraamaan Leijonien puolivälieräottelua Kanadaa vastaan. Kyseessä siis MM-turnauksen ensimmäinen tosipeli, jonka henki on selvä: tulos tai ulos. Voitolla Leijonat etenee mitalipeleihin. Tappio sen sijaan päättää joukkueen turnauksen.