800 joukkuevoimistelijaa loi Vesileppis Areenalle suurkisojen tunnelman - katso kuvasarja

Tomi T. Turunen

Jännitys ennen omaa kilpailusuoritusta näkyi niin kokeneempien kilpailijoiden kuin ensimmäistä kertaa esiintymään päässeiden tyttöjenkin kasvoilta Voimisteluliiton Pohjois-Suomen, Pohjanmaan ja Savo-Karjalan joukkuevoimistelun aluemestaruuskilpailussa ja valtakunnallisessa harrastekilpailussa Vesileppis Areenalla Leppävirralla.

– Jännitti ihan hirveästi, mutta jännitys helpotti sitten, kun pääsi matolle, Suonenjoen Naisvoimistelijoiden Louna-ryhmän Lotta Korhonen kertasi.

Savo-Karjalan alueen ainoa SM-tason ryhmä Louna esitti Leppävirralla uuden ohjelmansa ensimmäistä kertaa.

Suonenjokelaisten ohjelmastaan saama parhaan eli 1. kategorian tulos (17,70 pistettä) purkautui esityksen jälkeen onnenkyynelinä.

– Heti ohjelman jälkeen tuli todella hyvä olo. Alkoi väkisin itkettää, Korhonen sanoi.

SM-tason Suonenjoen NV:n Louna ja Haukiputaan Heiton Doria olivat 12–14-vuotiaiden tyttöjen kilpasarjassa mukana aluemestaruuskilpailun ulkopuolella.

Ryhmät saivat tärkeää kokemusta ennen kahden viikon päässä odottavia SM-tason kilpailuja ja ne myös tsemppasivat vahvasti toisiaan.

– Ohjelma meni todella hyvin, vaikka siihen tuli kaksi sellaista selkeää virhettä, joita meille ei yleensä tule, Lounan valmentaja Satu Väänänen sanoi.

Lounalle 1. kategorian tulos oli ensimmäinen koskaan.

– Lupasin ennen kisaa pitsat ja viikon vapaata, jos saamme 1. kategorian tuloksen, Väänänen jatkoi.

Vapaata viikkoaan Suonenjoen tytöt saavat tosin odotella vielä pitkään, sillä erittäin tiivis harjoittelujakso taittui juuri kilpailukaudeksi.

– Aloitimme ohjelman harjoittelun lokakuun lopulla ja viime aikoina sitä on tehty todella tiiviisti: parhaimmillaan kuutena päivänä viikossa. Olemme pitäneet myös leirejä, joissa on harjoiteltu enimmillään kahdeksaa tuntia päivässä, Väänänen paljasti.

Kilpailut järjestänyt Kuopion Reippaan Voimistelijat oli mukana kahdeksalla joukkueella. 10–12-vuotiaiden sarjassa kilpailleet Anelmat Juniorit ja Anelmat saivat molemmat ensimmäisissä kilpailuissaan 9. kategorian tuloksen.

– Koko aamun jännitti, mutta sitten kun esitys alkoi se purkautui, yhdeksänvuotias Wenla Rissanen jutteli.

– Alun jälkeen energia laskeutui kivasti, samanikäinen Telma Niemi säesti.

Viitisen vuotta joukkuevoimistelua harrastaneilla Rissasella ja Niemellä oli jo selvät suunnitelmat kahden viikon päähän Jyväskylän kilpailuun.

– Oli hienoa, että eka kisassa ei tullut huonoin kategoria, mutta Jyväskylässa tavoitellaan vielä parempaa kategoriaa, Rissanen kertoi.

Kolme kertaa viikossa harjoittelevalla Telma Niemellä oli yksinkertainen selitys, miksi joukkuevoimistelu on lisenssimäärältään suurin Voimisteluliiton lajeista.

– On tosi mukavaa, kun koko ajan oppii uusia ja entistä vaikeampia liikkeitä.

Massan voima näkyi lauantaina, sillä erinomaisissa puitteissa Vesileppis Areenalla kilpaili yhteensä 800 voimistelijaa 90 joukkueesta ja kaikkiaan 24 seurasta.

– Voimistelu kaikkineen on tällä hetkellä todella kovassa nosteessa. Sen näkee tämänkin kilpailun osallistujamäärissä, Voimisteluliiton Savo-Karjalan ja Pohjois-Savon aluepäällikkö Kikka Sissala-Hallikas iloitsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.