Bisons kaatoi taas Katajan

Kahden edelliskauden korisliigamestari Loimaan Bisons kaatoi lauantaina sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Joensuun Katajan toistamiseen runsaan viikon aikana.

Bisons haki Joensuusta viime viikolla kahden pisteen voiton ja voitti nyt kotipelinsä 69-64. Voitto oli puhtaalla pelillä jatkavalle Bisonsille jo 17. peräkkäinen.

Kataja johti vielä viimeisen neljänneksen alussa 50-48, kunnes Bisons vei seuraavan viisiminuuttisen ratkaisevasti 12-0.

- Pelaajat nousevat esiin silloin kuin sitä tarvitaan. Meillä oli hyviä jaksoja ja etenkin viimeisen neljänneksen kiri oli hieno. Toisaalta hyökkäyspelimme ei oikein suju ja se vaatii harjoittelua. Onneksi kuitenkin puolustus toimii, summasi Bisonsin valmentaja Greg Gibson.

Billy Keys teki Bisonsille 12 pistettä ja John Williamson 11. Katajan tehokkaimpia olivat Alex Wesby 15:llä ja Antti Kanervo 12 pisteellä.

Sarjataulukossa peräkkäin olevien Kauhajoen Karhun ja Tapiolan Hongan ero kapeni kuuteen pisteeseen, kun Honka otti Karhusta helpon kotivoiton 99-74.

Honka hankki jo ensimmäisellä neljänneksellä 12 pisteen johdon, jota Karhu ei pystynyt kuromaan enää kymmentä pistettä pienemmäksi.

Jaraun Burrows teki Hongalle 21 pistetä ja Anton Odabasi sekä Brady Morningstar 19. Vaisun Karhun tehokkain oli Jussi Eskola 14 pisteellä.

Tampereen Pyrintö otti helposti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa, kun se päihitti yhä ilman vierasvoittoa olevan Uudenkaupungin Korihait 99-66. Pyrintö hallitsi peliä voitettuaan kaikki neljännekset 8-9 pisteellä.

Antero Lehto kunnostautui voittajien tehomiehenä 26 pisteellä. Korihaista Jeff Padgett pääsi lähes samaan 24 pisteellä, jonka lisäksi hän keräsi 17 levypalloa.

Lapuan Korikobrat pelasi toisen jatkoaikapelin viikon sisään, mutta nyt tappiollisesti, kun Namika Lappeenranta vei Pohjanmaalta pisteet Karjalaan tuloksella 103-94.

Namika johti neljännellä jaksolla jo 15 pisteellä, mutta Korikobrat venytti ratkaisun jatkoajalle. Sitä vieraat hallitsivat lähes alusta asti.

Vieraiden tehoparin muodostivat Todd Brown 32:lla ja Brandon McKnight 31 pisteellä. Kyle Fogg teki Korikobrille 27 ja Lawrence Kinnard 20 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.