Boston kukisti Carolinan 6–2 ja on kahden voiton päässä jatkopaikasta

Boston Bruins johti kotipeliään Carolina Hurricanesia vastaan NHL-jääkiekon lohkofinaaleissa 5–0 kolmannen erän alussa, ja yleisö Boston Garden -hallissa aloitti serenadin: "Haluamme Cupin!".

Stanley Cup on vielä monen mutkan takana, mutta tällä hetkellä ainakin Bruinsin tilanne on hyvä. On mahdollista, että seuraavan kerran kun joukkue pelaa kotiyleisönsä edessä, otellaan jo tuosta ikonisesta palkintopytystä.

Bruins johtaa itälohkon finaalisarjaa kahden musertavan voiton jälkeen 2–0, ja paras seitsemästä sarja jatkuu kahdella pelillä Carolinan kotona Raleighissa.

–  Meidän on löydettävä taas itsemme. Kun lähdimme tähän sarjaan, kaikki hehkuttivat kuinka mahtavia olemme. Ja sitten homma alkaa, ja joskus saat syötäväksesi p...aleivän. Se ei maistu hyvältä, mutta sitä on mutusteltava hetki. Ja sitten saatava se maku pois suusta seuraavassa pelissä, hurrikaanikapteeni Justin Williams kuvaili 2–6-tappion jälkeen NHL:n sivustolla.

Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla joukkueensa viidennen voiton pysäyttämällä 21 laukausta. Hänet ohittivat päätöserässä Williams sekä Teuvo Teräväinen, mutta osumat olivat enää halpaa kosmetiikkaa Bostonin johtaessa 6–0.

Teräväiselle maali oli pudotuspelikevään seitsemäs, otteluita on takana 13. Williamsin maaliin syötön saanut Sebastian Aho puolestaan jäi maaleitta osuttuaan kolmessa edellisessä pelissään, joten Bates Battaglian ja Ray Sheppardin nimissä oleva pudotuspelien seuraennätys eli maali neljässä peräkkäispelissä jäi saavuttamatta.

Hurricanes on päästänyt kahdessa Bruins-pelissään 11 maalia, kun edelliskierroksen sarjassa New York Islandersia vastaan joukkue päästi neljässä pelissä vain viisi maalia.

–  0–2, mutta olemme olleet tässä tilanteessa aiemminkin (Washingtonia vastaan avauskierroksella). Nyt menemme kotiin, ja tiedämme, että pystymme (parempaan) kotona, Carolinan maalivahti Petr Mrazek valoi uskoa NHL:n sivustolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.