Boston murskasi St. Louisin vieraissa ja venytti Stanley cup -finaalit seitsemänteen peliin – Raskilla huippuilta

Jääkiekon NHL:n Stanley cupin loppuottelusarja ratkeaa vasta seitsemännessä pelissä. Tuukka Raskin Boston Bruins voitti St. Louis Bluesin vieraskaukalossa 5–1 ja tasoitti finaalisarjan 3–3:een.

Vierasvoittonsa myötä Boston pääsee yrittämään Stanley cupin voittamista kotiareenallaan keskiviikkona.

–  Se oli tavoitteemme koko ajan ja tässä sitä nyt ollaan, sanoi Bostonin hyökkääjä Patrice Bergeron NHL.comin mukaan.

Bostonin suomalaisvahti Rask torjui 28 laukausta ja kuului ottelun hahmoihin. Hän piti vastustajan nollilla St. Louisin neljän ylivoimarupeaman aikana ja venyi avauserän lopussa hienoihin torjuntoihin, kun kotijoukkue painosti herkeämättä.

–  Vaimensimme myrskyn aika hyvin, Rask muisteli TSN:lle St. Louisin pommitusta ja kiitteli joukkuepuolustuksen tukea.

Osat vaihtuivat

Finaalivahtien osat vaihtuivat, sillä edellisessä finaaliottelussa Bostonissa Jordan Binnington oli loistovireessä ja torjui St. Louisille vierasvoiton. Nyt taas Rask oli iskussa, kun taas Binningtonilla oli vaisumpi ilta.

–  Hän on iso syy siihen, miksi olemme täällä, ja tänä iltana hän oli liekeissä, Bergeron kiitteli.

St. Louisin kapteenin Alex Pietrangelon mielestä ottelu oli tasainen.

–  Meidän täytyy päästä alueelle vähän enemmän, luoda ruuhkaa, Pietrangelo tuumi.

–  Analysoimme tämän ottelun, katsomme mitä voimme muuttaa, ja valmistaudumme seitsemänteen peliin.

Bostonilla neljän maalin päätöserä

St. Louisilla oli mahdollisuus napata historiansa ensimmäinen Stanley cup kotiyleisön edessä, mutta kuudes finaaliottelu eteni vahvasti Bostonin hallinnassa.

Brad Marchand vei Bostonin johtoon avauserässä kahden miehen ylivoimalla. Vieraiden toinen maali syntyi kolmannen erän alussa, kun Brandon Carlon pomppiva laukaus siniviivan tuntumasta livahti sisään St. Louis -vahti Binningtonin kilpikäden ja tolpan kautta.

Erän puolivälissä Karson Kuhlman teki ratkaisevantuntuisen 3–0-maalin. St. Louis tuli kuitenkin vielä peliin jotenkuten mukaan pari minuuttia myöhemmin, kun Ryan O'Reillyn laukaus paluukiekosta pilasi Raskin tuloillaan olleen nollapelin. Videotarkistus paljasti, että vaikka Rask sai kiekon torjuttua pois patjallaan, ehti kiekko juuri ja juuri ylittää maaliviivan.

St. Louisin kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 54.06 David Pastrnak iski Bostonin 4–1-johtoon. Sean Kuraly riisti kiekon itselleen St. Louisin maalin takana ja syötti Marchandille, jonka nätti syöttö selän takaa vapautti Pastrnakin maalintekoon.

Kapteeni Zdeno Chara teki Bostonin 5–1-osuman tyhjiin.

Kiusallinen uutisankka nöyryytti St. Louisia

Kahta kiusallisemmaksi selvän St. Louisin kotitappion teki se, että muutama tunti ennen kuudetta finaalia St. Louis Post-Dispatch -lehti julkaisi uutisen, jonka mukaan St. Louis Blues juhlii Stanley cup -mestaruutta. Verkkouutisessa Bluesin omistaja Tom Stillman kiitteli avoimessa kirjeessään joukkuetta ja sen kannattajia. Hän korosti, kuinka "unelma Stanley cup -mestaruudesta lopulta toteutui".

Huomattuaan erheensä St. Louis Post-Dispatch veti uutisensa verkosta.

Boston jahtaa keskiviikkona ensimmäistä Stanley cup -mestaruuttaan kahdeksaan vuoteen. Keskiviikon ottelu on myös ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun finaalisarja etenee seitsemänteen peliin.

Vuonna 2011 Bruins eväsi finaaleissa Vancouver Canucksilta seurahistorian ensimmäisen mestaruuden. Nyt Bostonilla on tilaisuus toistaa historiaa St. Louisin kohdalla, sillä vuonna 1967 NHL:ssä aloittanut Blues on vanhin NHL-joukkue, joka ei ole koskaan voittanut Stanley cupia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.