Bulgaria oli tyly MM-isäntä Suomen lentopallomiehille

Suomi hävisi lentopallon miesten MM-kisojen avauspelinsä Bulgarialle suoraan kolmessa erässä. Kisaisäntä Bulgaria vei Varnassa pelatun kamppailun nimiinsä erälukemin 25–21, 25–19, 25–22.

Vaikka D-alkulohkon kamppailu kulki vahvasti Bulgarian komennossa, Suomi aloitti ottelun hyvin. Avauserän loppupuolella Bulgaria kuitenkin karkasi, ja toinen erä meni selvästi kisaisännille.

Päätöserässä Suomen melko nuori joukkue yritti parhaansa, mutta Bulgaria oli yksinkertaisesti liian vahva. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo antoi ottelussa vastuuta arvokisoissa kokemattomille Antti Ronkaiselle, Sakari Mäkiselle ja Niko Suihkoselle.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Urpo Sivula ja Sauli Sinkkonen, joista ensiksi mainittu keräsi yhdeksän ja jälkimmäinen kahdeksan pistettä. Bulgarian ykköstykki oli 16 pisteen Valentin Bratoev.

– Bulgarian isot äijät torjuivat hyvin. Ei se paljosta ollut kiinni, ja hyvin taistelimme. Kyllä tästä hyvä turnaus tulee, kun selkeytämme tiettyjä juttuja, Sivula sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Bulgaria kuuluu maailman lentopallovalioihin. Se on yltänyt miesten MM-kisoissa viidesti mitaleille. Tuorein MM-mitali on kuitenkin melko kaukaa, sillä Bulgaria oli 2006 pronssilla.

Suomi jatkaa MM-urakkaansa perjantaina, jolloin sitä vastaan asettuu Kuuba. MM-kisat pelataan Varnassa Bulgariassa ja Roomassa Italiassa.

Avauspäivän toisessa ottelussa Italia kukisti Japanin erin 3–0.