Bundesliigan neljä suurta auttaa muita seuroja peräti 20 miljoonalla eurolla – Leedsissä isoimmat palkat jäihin, jotta muut pelastuvat

Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig ja Bayer Leverkusen antavat jalkapallon Saksan Bundesliigassa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaaville seuroille yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Saksan suurseurat haluavat auttaa koronaviruksen takia ongelmiin ajautuneita seuroja. Rahojen jakokriteereistä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Borussia Dortmund kertoi torstaina kotisivuillaan, että nelikko kerää 7,5 miljoonan euron potin ja lahjoittaa lisäksi noin 12,5 miljoonaa euroa tv-tuloistaan.

Bayern, Dortmund, Leipzig ja Leverkusen ovat saksalaisseurat, jotka ovat pelanneet tällä kaudella miesten Mestarien liigassa.

Saksan Bundesliiga on tällä hetkellä keskeytyksissä koronaviruksen takia. Bayern johtaa sarjaa, Dortmund on toisena, Leipzig kolmantena ja Leverkusen viidentenä.

Leverkusenin ykkösmaalivahtina palloja torjuu suomalainen Lukas Hradecky. Suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyi tammikuussa Leverkusenista lainalle 2. Bundesliigan HSV:hen.

 

Leedsin pelaajat, valmentajat ja seurajohto kumarsivat muulle henkilökunnalle

 

Jalkapalloseura Leedsin pelaajat, valmentajat ja ylin seurajohto suostuvat lykkäämään palkkojaan, jotta seuran muu henkilökunta voi säilyttää työpaikkansa ja saada palkkansa.

Koronavirus puri seuraa kipeästi, kun Englannin liigan mestaruussarja keskeytettiin. Leedsillä oli hyvä tilaisuus nousta 16 vuoden tauon jälkeen mestaruussarjasta Valioliigaan.

Jalkapallosarjat on keskeytetty ainakin huhtikuun loppuun. Leedsin johto arvioi, että keskeytyksestä koituu seuralle miljoonien puntien menetykset joka kuukausi.

–  Pelaajat, valmentajat ja seurajohto luopuivat toistaiseksi palkoistaan, jotta muulle henkilökunnalle voidaan maksaa ja voimme jatkaa toimintaamme, seurajohto tiedotti.

–  On tärkeää tehdä yhteistyötä, jotta seura selviää tästä vaikeasta tilanteesta ja voimme päättää kauden kuten toivomme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.