Derbykarsinnat kisattiin Vermossa – 150  000 euroa odottaa voittajaa

Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähdöt kisattiin Vermon keskiviikkoraveissa.

Kilpailun suurimmat etukäteissuosikit olivat helteessä. Tällä kaudella voittamaton Graceful Swamp laukkasi jo kokoontumisvaiheessa, mutta ylsi vielä rajun juoksun päätteeksi finaaliin. Lähdön voitti Olli Koivusen ajokki Joyride Luxi.

–  Mahtava taistelu hevoselta! Graceful Swamp oli jo reilusti ohi, mutta niin vain punnersi vielä voittoon, Olli Koivunen hehkutti Joyride Luxia.

Viidestä karsintalähdöstä nopein voittaja oli Hannu Torvisen ohjastama Tattoo Avenger, jonka 2  600 metrin voittoaika 13,2a jää vain kymmenyksen Brad De Veluwen SE-tuloksesta. Kovaa kyytiä matkan läpi ravasi myös Jukka Torvisen ajokki Peanuts, joka sivusi voittoajallaan 13,8a tammojen Suomen ennätystä.

Tammavoittaja saatiin myös nelivuotiaiden viimeiseen karsintalähtöön, kun Tapio Perttusen suojatti Bosses Lady voitti koko matkan johdon päätteeksi. Kari Rosimon ajama Knows Best eteni finaaliin kirivoittajana.

Himoitun finaalilipukkeen 31.8. Vermossa 150  000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan derbyfinaaliin saivat myös Cacshot, Jolly Roy, Callela Louis, Lewis Ale, Kaptah ja BWT Divine.

Kärkikaksikon tulojärjestys vaihtui

Vuoden 2017 alusta asti voimassa ollutta sijoituksen siirto -sääntöä on käytetty raveissa vain muutaman kerran, mutta K.G. Bertmarks Minneslopp -karsinnassa tuomaristo näin teki.

Teemu Keskitalon ohjastama Rambo Rivner tuli amatööriohjastajien lähdössä maaliin ensimmäisenä, mutta tuomaristo näki sen häirinneen aivan rinnalla maaliin tullutta Ambrogiota.

Ambrogio julistettiin lähdön voittajaksi. Se lähtee Janne Lukkarin ohjastamana 1.9. syyskuuta Jägersrossa ajettavaan finaaliin. Myös Rambo Rivner edustaa Suomea arvostetussa lähdössä.

Toto64-kohteissa voittoon ylsi myös Sultan Journey. Täysosumalla voitti selväpiirteisellä kierroksella 72,42 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.