Detroit nousi NHL:n kärkeen

Detroitin sitkeys tuotti NHL-kiekkoliigan keskiviikon kierroksella palkinnon. Se voitti vieraissa Coloradon 3-2 ja nousi NHL:n ykköseksi ohi viime otteluissa haparoineiden Bostonin ja San Josen. Detroitilla on 94 pistettä eli piste enemmän kuin kilpailijoilla.

Vaisu Colorado hävisi kuudennen perättäisen kerran. Viimeksi se oli hävinnyt yhtä monta ottelua perätysten kaudella 1995-96. Colorado on länsilohkon jumbo.

Detroitin pohjoismaisista pelaajista Johan Franzen iski 1-1 ja Valtteri Filppula 2-1-maalin. Franzen palkittiin ottelun parhaana, Filppula sai kakkospytyn. Maali oli suomalaiselle kauden kahdeksas.

Illan toisessa ottelussa maalivahti Patrick Lalime torjui 38 laukasta ja johti Buffalon 5-1-voittoon Montrealista. Lalime oli erityisen mainio ottelun alussa, kun Montreal painosti vahvasti.

Voitto piti Buffalon tiukasti mukana itälohkon tasaisessa kamppailussa pudotuspelipaikoista. Buffalo nousi jaetulle yhdeksännelle sijalle Carolinan kanssa 71 pisteellä. Pittsburgh ja Rangers jakavat seitsemännen sijan 72 pisteellä. Montrealilla on 75 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.