Doping levisi saappaanheittoon

Suomen Saappaanheittoliiton hallitus on määrännyt Reima Haapakoskelle dopingrikkomuksen johdosta kahden vuoden toimintakiellon.

Dopingkäry on saappaanheitossa lajin ensimmäinen. Haapakoski on kilpaillut saappaanheitossa ylivieskalaisen Vieskan Virsun väreissä.

- Kyllä, näin on tapahtunut, Suomen Antidopingtoimikunnan pääsihteeri Pirjo Ruutu sanoo.

- Tämä on ihan selkeä tapaus. Syynä on testaamisesta kieltäytyminen. Tämä on tapahtunut kesäkuussa urheilijan työpaikalla. Urheilijaa on haettu kilpailun ulkopuolella testiin ja on tullut kieltäytyminen, Ruutu tarkentaa.

ADT on luokitellut eri urheilulajit eri riskikategorioihin. Pienissä lajeissa kuten saappaanheitossa ADT pyrkii testaamaan urheilijoita aina tietyllä aikavälillä.

- Meidän testimäärät ovat lisääntyneet. Sitä myöten olemme pystyneet kohdistamaan testaamista jonkin verran myös näihin hyvin pieniin lajeihin. Voi sanoa, että saappaanheitossa on testejä silloin tällöin. Ei kuitenkaan suuria määriä.

Saappaanheiton ensimmäiset MM-kilpailut käytiin vuonna 1992 Pielavedellä. Suomen Saappaanheittoliitto ry on yksi Suomen Liikunnan ja Urheilun jäsenjärjestöistä.