Eaglesin valmentaja erosi, kassa on tyhjä

Savo-Karjalan alueen kakkosdivisioonaan väriä tuomaan laskeutunut Varkaus Eagles on tapetilla taas.

Viime kaudella kanadalaisista ja amerikkalaisista pelaajista koottu kotkaparvi häädettiin asunnoistaan ja jäähalliinkin oli välillä asiaa vain käteisen kanssa, kun maksut kaupungille laahasivat pahasti perässä.

Perjantaina joukkueen manageri ja päävalmentaja Keith McAdams irtisanoutui tehtävästään.

- Minua pyydettiin eroamaan, että toiminta voisi jatkua, McAdams selitti.

Päävalmentajan eron taustalla ovat taloudelliset epäselvyydet. Seuran päävalmentajaksi McAdamsin eron jälkeen nousevan Luc Ouelletten ja joukkueenjohtaja Veikko Kupiaisen mukaan seuran taloustilanteen ei pitäisi olla niin heikko kuin nyt näyttää olevan.

- Pelaajilla ja joukkueen johdolla ei enää ole luottamusta Keith McAdamsia kohtaan. Minulla on tiedossa, mitä joukkueen asuminen kauden osalta maksaa, mitä transferit, lisenssit ja autot ovat vieneet ja kuinka paljon pojat ovat kaudesta maksaneet. Jossain täytyy olla rahaa, mutta Keith sanoo, ettei ole, Kupiainen muotoilee.

Vuokrat on maksettu

Toisin kuin viime kaudella Eagles on huolehtinut nyt tärkeimmät menonsa hyvin. Kuukausi sitten Varkauteen saapuneen joukkueen vuokrat ja jäämaksut on kuitattu ennakkoon ja autotkin hankittu sovitusti.

- Tällä hetkellä joukkueella ei ole lainkaan rahaa, ainakaan ennen kuin tulee mahdollisesti tieto, saadaanko sitä Ricky Smithiltä, Kupiainen valottaa.

Smith pyörittää Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa kahdeksan joukkueen WHA Junior Hockey Leagueta ja on toiminut tärkeänä rahoittajana myös Varkaus Eaglesille.

- Ricky Smith ei ole maksanut 75 000 dollaria, jotka hän lupasi maksaa, siksi rahaa ei ole. Hän asetti ehdoksi seuran rahoittamiselle sen, että minä irtisanoudun. Olen irtisanoutunut, mutta ainakaan minun tiedossani ei ole, että rahaa olisi tullut, McAdams sanoi.

Kupiainen kertoo, että pelaajien huolestuneet vanhemmat ovat olleet Pohjois-Amerikasta yhteydessä kakkosvalmentaja Ouelletteen.

- Käsitykseni on, että Pohjois-Amerikassa alkaa oikeustoimenpiteitä Keith McAdamsia vastaan. Kävimme myös Varkauden poliisilaitoksella, mutta sieltä sanottiin, että kyseessä on siviiliasia ja seuran sisäinen asia. On kysymys Yhdysvaltain ja Kanadan kansalaisista, Kupiainen kertoo.

Kirjanpidosta ei selvyyttä

Ensimmäistä vuottaan Suomessa olevat pelaajat ovat maksaneet pelaamisen, asumisen ja koulutuksen kokonaispaketista tuhansia euroja.

- Epäilykset heräsivät, kun kuulimme millaisia summia pojat ovat maksaneet ja tiedämme, minkä verran asiat täällä maksavat. Luvut eivät täsmää, Kupiainen painottaa.

Käytännössä Eaglesin rahoitusta on pyöritetty Pohjois-Amerikasta, eikä kukaan muu kuin McAdams ole ollut Suomessa tietoinen missä talousasioissa tarkalleen mennään.

- Se on suuri kysymysmerkki, kuka kirjanpidosta on tällä kaudella vastannut. Tiedustelin asiaa Keithiltä ja hän sanoi, ettei meillä ole kirjanpitäjää, koska meillä on niin vähän laskuja, Kupiainen ihmettelee.

- Juuri nyt ilmassa on paljon kysymyksiä, mutta kaikki asiat on dokumentoitu ja olen valmis esittämään ne, McAdams vastaa.