Elmo Jankari infosi kesken maastorataan tutustumisen: "Vaikeampaa kuin odotin"

Suomen edustaja Rion olympiaratsastuksessa, Elmo Jankari piti torstaina puhelininfon suomalaismedialle kesken tutustumisen maastoesterataan. Suomen joukkueella oli ensimmäinen info Riossa mutta kenttäratsastajan oli laitettava kisaan valmistautuminen etusijalle. Maastorata aukesi torstaina tutustumista varten.

– Sitä kävellään nyt moneen kertaan. On isompaa ja vaikeampaa kuin odotin, mutta kyllä tämä hoituu, puolivälissä rataa tavoitettu Jankari sanoi. Hän käveli rataa ensimmäiseen kertaan.

Ratsu Duchess Désirée pääsi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa lentokoneeseen ja matka sujui hyvin.

– Hevonen voi niin hyvin kuin vain mahdollista. Ei ole mitään ongelmaa.

Perjantaiaamuna on vuorossa ensimmäinen hevostarkastus. Kolmiosaisen kisan ensimmäinen osuus, kouluratsastus, ratsastetaan lauantaina ja sunnuntaina. Kouluratsastusryhmät arvotaan myöhemmin. Vaikka Jankari kuulostaa luottavaiselta ja innokkaalta, hän suhtautuu tulevaan varovaisesti. Edes koulukokeen tulosta ei voi ennustaa tässä vaiheessa.

– Vielä on aikaa jopa kolme päivää. Jos se ratsastettaisiin huomenna, niin odottaisin parasta mahdollista suoritusta. Mutta kaikki voi vielä vaihtua. Jos jokin asia alkaa mennä harjoituksissa väärään suuntaan, voi parissa kolmessa päivässä tulla iso ongelma, eikä hevonen enää toimikaan radalla. Hevonen ei ole kone, Jankari muistutti.

Viime vuonna EM-kisoissa koulukoe pilasi Jankari ja DD:n kokonaissuorituksen. Tamma sai kielen kuolaimen päälle juuri ennen suorituksen alkua, eikä ratsukko pystynyt suoriutumaan omalla tasollaan. Ratsastaja ei usko asian toistuvan.

– Asiaan on kiinnitetty huomiota ja sen eteen tehty töitä. Hevonen on kuitenkin tehnyt niin vain kerran elämässään, ei koskaan muulloin harjoituksissa tai kilpailuissa. Sen takia siihen ei pidä keskittyä liikaa.