Englanti yrittää täyttää isot odotukset

Englanti lähtee lähes aina jalkapallon MM-kisoihin suurten odotusten kanssa, mutta etenkin mediassa usko horjuu ensimmäisen takaiskun jälkeen. Venäjän MM-turnauksessa tilanne on ollut toinen, sillä yleiset odotukset olivat ennen kisoja varovaiset.

Alkulohkopelien esitykset ja monien perinteisten suurmaiden kaatuminen ovat kuitenkin kasvattaneet kierroksia englantilaisoptimismissa.

Englanti kohtaa tänään kello 21 alkavassa neljännesvälierässä Kolumbian.

–  Tällä hetkellä uskon pystyväni tekemään maalin aina, kun pelaamme, Englannin tähtihyökkääjä Harry Kane sanoi itsevarmasti uutistoimisto AFP:lle.

Vaikka Kane ei pelannut alkulohkon päätöspelissä Belgiaa vastaan, hän johtaa turnauksen maalipörssiä viidellä osumallaan.

Venäjän turnauksen neljännesvälierät päättyvät tänään. Moskovassa pelattavan Kolumbia–Englannin lisäksi tulessa ovat Ruotsi ja Sveitsi, jotka aloittavat taistelun puolivälieräpaikasta Pietarissa kello 17.

Englanti keräsi alkulohkossaan voitot heikohkoista Tunisiasta ja Panamasta. Belgialle se hävisi ottelussa, jossa jatkopaikkansa varmistaneet joukkueet lepuuttivat isoa osaa avainmiehistään.

Kolumbia oli kimurantin H-lohkon ykkönen hävittyään Japanille ja voitettuaan Puolan sekä Senegalin.

Kolumbialle huolta tuo tähtipelaaja James Rodriguezin mahdollinen poissaolo, sillä hän on kärsinyt jalkavammasta.

 

Sveitsi ja Ruotsi mielivät puolivälieriin

 

Ruotsin ja Sveitsin välisessä ottelussa molemmat hakevat pitkästä aikaa pääsyä MM-puolivälieriin. Ruotsi on viimeksi ollut neljännesvälieriä pidemmällä vuonna 1994, jolloin se ylsi kolmanneksi.

Sveitsin jalkapallohistoriassa täytyy mennä vuoteen 1954 saakka, kunnes löytyy tuorein puolivälierämerkintä. Sekä Ruotsi että Sveitsi ovat toistaiseksi pelanneet tasapainoisen turnauksen.

Sveitsi on monissa papereissa ottelun hienoinen voittajasuosikki.

–  Haluamme lisää ja lisää, Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic tiivisti pudotuspelipaikan varmistuttua.