Eriksenin komea veto vei Tanskan lähelle pudotuspelejä

Keskikenttätähti Christian Eriksen kantaa suuria tanskalaisodotuksia hartioillaan, ja toistaiseksi hän on vastannut huutoon.

Torstaina Eriksen laukoi pallon tyylillä ja taidolla Australian maaliin, kun jalkapallon MM-kisojen C-lohkon ottelua oli takana seitsemän minuuttia. Tanskan avauspelissä Eriksen antoi komean syötön joukkueensa ainoaan maaliin.

Eriksenin kuti ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Australia nousi avauspuoliajan lopussa Mile Jedinakin rangaistuspotkulla tasoihin. Rangaistuspotku tuomittiin Tanskan Yussuf Poulsenin pelattua palloa kädellään.

Enempää maaleja ei Samaran ottelussa nähty, joten Tanska nousi 1–1-tuloksella neljään lohkopisteeseen ja Australia avasi pistetilinsä.

Vaikka Tanska on avannut Venäjän MM-kisat pisteiden valossa mukavasti, sen pudotuspelipaikka ei ole vielä varma.

– Olen sanonut tämän ennenkin, mutta valitsisin Eriksenin ennen Neymaria jokaisena viikon päivänä, tanskalainen maalivahtilegenda Peter Schmeichel tviittasi viitaten kisojen brasilialaistähteen.

Toisella puoliajalla osittain kuvasta kadonnut Eriksen tunnetaan etenkin mainiosta syöttövalikoimastaan ja loistavasta pelisilmästään, mutta hän pystyy myös maalintekoon. Viime kaudella Eriksen viimeisteli Englannin Valioliigassa kymmenen maalia.

 

Pohjoismaat edelleen tappiotta

 

Tanska aloitti Samaran ottelun vahvasti, mutta vauhdikkaasti hyökännyt Australia pani vastustajansa toisella puoliajalla todella ahtaalle.

Tanskan maalivahti Kasper SchmeichelPeter Schmeichelin poika – joutui venymään toisella puoliajalla muutamaan huipputorjuntaan.

Tanskan päävalmentaja Åge Hareide myönsi Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sivuilla, että hänen pelaajansa vaikuttivat ottelun loppupuolella väsyneiltä.

Mikäli Tanska etenee pudotuspeleihin, se nähdään ensimmäistä kertaa vuoden 2002 jälkeen MM-kisojen neljännesvälierissä. Meritoitunut jalkapallomaa on ollut tuon jälkeen MM-lopputurnauksissa mukana vain 2010, jolloin se jäi alkulohkoon.

Samalla Tanska jatkoi Pohjoismaiden tappiotonta sarjaa, sillä Ruotsi avasi MM-turnauksen voitolla ja Islanti tasapelillä.