Fin5-viikko oli hyvää opettelua mahdollisiin MM-kisoihin: "Suunnistuksellisesti teimme laadukasta työtä"

Kuopion Suunnistajien kova työ ja ponnistelu ei mennyt hukkaan, sillä kuopiolaisseura tarjosi Rautavaaran ja Tahkon maisemissa erinomaisen hyvin järjestetyn suunnistustapahtuman.

– On ollut kivaa nähdä etenkin runsaasti iloisia ilmeitä. Järjestelyistä on saatu runsaasti kiitosta, Fin5-kilpailunjohtaja Hanna Väätäinen hymyili.

Hanna Väätäinen oli tyytyväinen kisaviikkoon. Kuva: Paula Pohjamo

Maastolla ja etenkin niihin laadituilla radoilla on suuri merkitys, millä mielellä kotimaisen korkeaan laatuun tottunut suunnistuskansa jättää kisapaikan jälkeensä. Mutta nyt myös kisakeskusten logistiikka ja järjestelyt toimivat hyvin.

– Maastojen täydellinen erilaisuus oli ihmisille mieleen. Rautavaara oli nopeaa kangasta ja Tahkolla vaadittiin tarkkuutta ja taitoa. Suunnistuksellisesti teimme laadukasta työtä, Väätäinen kehui kisaorganisaatiotaan.

Kuopion Suunnistajat saivat nyt arvokasta kokemusta vuonna 2014 järjestetyn Jukolan viestin jatkeeksi, sillä vuoden 2023 tai 2025 maastomatkojen MM-kisat myönnetään suurella todennäköisyydellä Suomeen ja Kuopioon.

– Tämä oli erittäin hyvää oppia niitä varten. Kaikki tehtiin vähän myös sitä silmällä pitäen, jos kisat myönnetään elokuussa meille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.