Florida-kippari Barkov tappaa aikaa karanteenissa kiekkoilijan konstein – "En katso televisiota, vaan pelaan videopelejä"

Jääkiekon ykkösliiga NHL on ollut koronaviruksen takia tauolla lähes kolme viikkoa. Tauko on koettelemus karanteeniin komennetuille pelaajille, jotka ovat tottuneet tähän aikaan kaudesta, pudotuspelien kynnyksellä, urakoimaan.

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov pelasi viimeksi 9. maaliskuuta viime kauden Stanley Cup -voittaja St. Louis Bluesia vastaan ottelun, jonka Panthers voitti. Kun myös joukkueharjoittelu on tauolla, hän pitää huolta kunnostaan kotikonstein.

Tennis on läheinen laji Barkoville, jonka veli Jura Barkov kiersi aikanaan ulkomaan turnauksia. Koska NHL-pelaajien pitää pysytellä kotioloissa, tennisharrastuskin on tauonnut.

–  Minulla on kotonani pikkuinen kuntosali. Se auttaa paljon. Kun sää on hyvä, käyn ulkona juoksulenkillä, Barkov kertoi NHL:n Atlantin divisioonan joukkueiden kapteenien videopuhelupalaverissa.

Hänen äitinsä Olga on ollut Barkovin luona Floridan Boca Ratonissa.

–  Äiti auttelee minua, eikä tarvitse olla yksin, Barkov sanoo.

Itälohkon viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevalla Panthersilla olisi NHL:n runkosarjaa jäljellä vielä 13 ottelua. Barkov ei ennakoi, jatkuuko NHL-kausi ja milloin.

–  Luojan kiitos, minun ei tarvitse tehdä niitä päätöksiä, hän huokaa.

Lisää aikaa toipua

Barkov on tehnyt runkosarjan 66 ottelussaan 20 maalia ja syöttänyt 42. Hän on pistepörssin 30:s, suomalaispelaajista neljänneksi korkeimmalla Carolinan Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen sekä Winnipegin Patrik Laineen jälkeen.

Kotonaan Barkov tappaa aikaansa jääkiekkoilijalle ominaisesti.

–  En katso televisiota, vaan pelaan videopelejä, kertoo keskushyökkääjä, jonka mielipeli on NHL20:n sijasta ammuntapeli Call of Duty.

Barkov loukkaantui kaukalossa Montrealia vastaan helmikuun alussa, mutta toipui kaukaloon nopeasti.

–  Nyt on lisää aikaa toipua. Tunnen oloni hyväksi, mutta nyt pitää olla kärsivällinen.

Karanteenissa koronaviruspandemia hiipii ajatuksiin väkisin.

–  Maailmantilanne ei ole paras mahdollinen. Tärkeintä on saada ihmiset terveiksi. Kun kaikki on kunnossa, voimme palata kaukaloon, Barkov päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.