Fognini passitti Nadalin Djokovicin sökösakkiin

Monte Carlon Mastersin rajut yllätykset jatkuivat lauantain välierissä. Ykkössijoitettu Novak Djokovic pullahti ulos puolivälierissä, ja Italian 13:nneksi sijoitettu Fabio Fognini leipoi kakkoseksi sijoitetusta Rafael Nadalista turistin välierissä lukemin 6–4, 6–2.

Nadal tuomitsi yllätystappionsa rajusti.

–  Pelasin yhden huonoimmista peleistäni massalla 14 vuoteen. Tästä on vaikea löytää mitään myönteistä. Ansaitsin tappioni, espanjalainen ruoski suoritustaan ottelun jälkeen.

–  Pelasin hyvää pelaajaa vastaan huonosti. Silloin ei voi muuta kuin hävitä.

Nadal ei armahtanut itseään, vaikka hän tuli otteluun kuukauden kilpailutauolta. Hän halusi säästellä kivistäviä polviaan kilpapelin rasituksista.

–  On ollut terveyshuolia, enkä ole henkisesti kyennyt hyväksymään kaikkia myönnytyksiä, joita olen joutunut viime viikkoina tekemään. Tänään kentällä tuli tunne, että kaikki on pielessä, Nadal kertasi vaikeuksiaan.

Fognini kohtaa loppuottelussa Serbian sijoittamattoman Dusan Lajovicin, joka on maailmanlistalla 48:ntena. Lajovic kosti välierissä Venäjän Daniil Medvedeville tappion, jonka tämä järjesti edellispäivänä Djokovicille.

–  Tulee finaali, jota kukaan ei odottanut, Fognini tiivisti Monte Carlon ATP-turnauksen yllätykset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.