Gilbert voitti Ranskan ympäriajon avausetapin

Yleisölle tarjottiin runsaasti dramatiikkaa, kun maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajo käynnistyi 191 kilometrin etapilla. Yhdeksän kilometriä ennen maalia suuri joukko pyöräilijöitä oli mukana joukkokolarissa, joka jätti myös hallitsevan mestarin Alberto Contadorin melkein puolentoista minuutin päähän kärjestä.

Mont des Alouettesiin päättyneen etapin voittoon polki belgialainen Philippe Gilbert, jolle etappivoitto oli uran ensimmäinen Ranskan ympäriajossa.

Etappi päättyi pitkään loivaan ylämäkeen. Sveitsiläinen kiritykki Fabio Cancellara nykäisi rajusti reilut puoli kilometriä ennen maalia, mutta se ei purrut Gilbertiin, joka kiristi Cancellaran ohi kärkeen. Vahvan näytteen kirivalmiudestaan antanut Gilbert ylitti maalilinjan lopulta kolme sekuntia ennen australialaista Cadel Evansia, joka kuuluu myös kokonaiskilpailun vahvimpiin pyöräilijöihin.

Ranskan ympäriajo käynnistyi vasta toista kertaa sitten vuoden 1967 tavallisella maantie-etapilla. Yleensä kilpailu käynnistyy lyhyellä prologilla, mutta nyt pyöräilijät saivat polkea heti alkuun melkein 200 kilometrin rykäyksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.