Grand slam -voittaja Henri Kontinen: "Meitä on vaikea voittaa"

Henri Kontisella oli hienoisia hankaluuksia pukea sanoiksi tunteita, joita uran ensimmäinen nelinpelimestaruus grand slam -turnauksessa nosti pintaan.

– En ole miettinyt asiaa vielä niin paljon. Totta kai olen aika lailla iloisempi nyt, kuin olisin jo olisimme hävinneet. Katsotaan sitten, miltä huomenna tuntuu, Kontinen totesi tiedotustilaisuudessa kellon lähestyessä jo puoltayötä Melbournessa.

Australian avointen loppuottelussa Kontinen ja parinsa John Peers rutistivat 7–5, 7–5 -voiton maailman kaikkien aikojen ykkösparista, Bryanin kaksosveljistä Bobista ja Mikesta. Bryanit ovat hävinneet nyt kolmesti peräkkäin Kontiselle ja Peersille.

Peers (vas.) ja Kontinen (toinen vas.) voittivat loppuottelussa Bob Bryanin ja Mike Bryanin (oik.).
 

 

– Olemme pelanneet erittäin hyvää tennistä. Tiedämme, että meitä on vaikea voittaa, Kontinen sanoi.

– Mutta he ovat aina vaikeita voittaa. Hienoa, että olemme tehneet sen nyt kolme kertaa peräkkäin. Ja kun seuraavan kerran kohtaamme heidät, se on taistelua jälleen.

Peers jatkoi Australian kunniakkaita nelinpeliperinteitä palauttamalla isännät voittajien joukkoon. Edellinen australialaisvoittaja oli Todd Woodbridge vuodelta 2001.

– Mahtava tunne. Katselin nimiä voittopokaalissa ja olla heidän joukossaan, no se ei ole vielä oikein iskenyt tajuntaan. Unelmoin tästä lapsena, Peers hehkutteli.

Kaksikko sai myös vastata kysymykseen, joko he miettivät nousua nelinpelin maailmanrankingin ykköspariksi. Rauhalliset miehet eivät kuitenkaan moisesta ota stressiä.

– Jatkamme työntekoa. Tämä oli vasta ensimmäinen grand slam tänä vuonna, paljon isoja turnauksia edessä ja kolme muuta slamia. Mutta jos ykköseksi haluaa, silloin on oltava tasaisen varma. Saimme hienon alun vuoteen, ja toivottavasti vuosi jatkuu samalla tavalla, Peers pohti.

– Aika hyvä alku. Parempi kuin viime vuonna, kun hävisimme täällä toisella kierroksella, Kontinen sanoi hymyillen.

– Mutta meille tulee huonojakin viikkoja vuoden aikana, valitettavasti. Mutta niin tulee kaikille. Me teemme omaa juttuamme, pysymme positiivisina, yritämme kehittyä sekä henkilökohtaisesti että myöskin tiiminä. Katsotaan sitten, miten vuosi päättyy, suomalaispelaaja jatkoi.

 

Näytteille Helsinkiin

 

Suomalaista tennishistoriaa jälleen tehnyt Kontinen näyttäytyy kotimaassa ensi kuussa, kun Helsingissä pelataan näytöstyylillä 8. helmikuuta.

– Paikalla on suomalaisjunioreita, virolaisjuniori Kenneth Raisma ja virolainen Jurgen Zopp (maailmanlistalla 314:s). Toivottavasti saamme hauskan tennisillan. Ja totta kai on tosi mukava pelata kotona, Kontinen kertoi.

John Peers: Kiitos Henri ja suomalaiset kaverit katsomossa