HS: Laura Lepistö on erilainen urheilumanageri - "En ole halunnut nostaa provikkaa hirveän korkeaksi"

Urheilumanagerit ottavat monesti isoja summia tallinsa urheilijoiden sopimuksista, mutta entinen huipputaitoluistelija Laura Lepistö ei kuulu tähän kastiin.

Yrittäjyys ja managerointi ovat Lepistölle ammatteja, joten työllä pitää myös elää. Helsingin Sanomien mukaan managerin osuus urheilijan rahallisesta sopimuksesta on 15–20 prosenttia, mutta aina Lepistö ei ota ”provikkaa”.

– Jos miettii managerointia, suurin osa yrityksen rahasta tulee muista jutuista. En ole halunnut nostaa provikkaa hirveän korkeaksi. Välillä tuntuu, että teemme tätä hyvää hyvyyttämme. Eniten työtä vaativat sponsoroinnin hyödyntäminen ja sisällön tuottaminen. Videoiden kuvaaminen on iso vahvuutemme, Lepistö sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Lepistö oli Vancouverin olympialaisissa 2010 viides, mikä on kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus olympialaisten taitoluistelun yksinluistelussa. Nyt hänen tallissaan ovat muun muassa ratakelaaja Henry Manni, aitajuoksija Viivi Lehikoinen ja triathlonisti Kaisa Sali (entinen Lehtonen).

Lepistö sanoo aina halunneensa auttaa muita urheilijoita. Manageroinnista löytyi siihen sopiva kanava. Lepistö valmistui kauppa­tieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2016.

– Se on tosi räätälöityä myyntiä. Tietynlainen myyntityö on aina kiehtonut minua, Lepistö sanoo.