HSK pyysi vääryyttä kokeneilta luistelijoilta anteeksi ja pyrkii sopuratkaisuun

Taitoluisteluseura HSK pyrkii sovintoratkaisuun Suomen taitoluisteluliiton kanssa valmentaja-asiassa, joka on hiertänyt liiton ja seuran välejä talven ajan.

Liiton kurinpitolautakunta langetti muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Penttinen on valittanut tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain.

Taitoluisteluliitto lähetti HSK:lle selvityspyynnön asiasta ja kuuli lauantaina seuran johtoa.

–  HSK:n kuulemistilaisuuden jälkeen liittohallitus on ilmoittanut, että se ei tehnyt kokouksessaan päätöksiä jatkotoimenpiteistä HSK:n osalta, vaan jätti asian pöydälle. Neuvottelut jatkuvat edelleen, ja tavoitteena on löytää sovintoratkaisu mahdollisimman pian, HSK:n sunnuntaina lähettämässä tiedotteessa todettiin.

Liiton johto on ilmaissut tyytymättömyytensä seuran ratkaisuun palauttaa valmentajansa työvelvoite.

–  HSK:n hallitus pyytää anteeksi niiltä luistelijoilta, jotka ovat kokeneet valmennuksen epäasiallisena, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg totesi tiedotteessa.

Käräjäoikeuden päätös lykkäsi ratkaisuja

HSK teki tällä viikolla käräjäoikeudelle niin sanotun turvaamistoimihakemuksen. Sen seurauksena käräjäoikeus väliaikaisesti kielsi Taitoluisteluliittoa tekemästä mahdollista päätöstä erottaa HSK jäsenyydestään.

– Olen pahoillani, että asian käsittely pitkittyy. Teemme asiassa kaiken voitavamme, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio sanoi lauantai-iltana STT:lle puhelimitse.

HSK on ilmoittanut laativansa muun muassa käsikirjan, jolla se pyrkii lisäämään läpinäkyvyyttä ja avoimuutta toiminnassaan.

Raition mukaan käräjäoikeus kuulee seuraavaksi Taitoluisteluliittoa ja päättää sen jälkeen, muuttuuko turvaamistoimi pysyväksi vai perutaanko se.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Taitoluisteluliitto lykkäsi ratkaisuaan kohuseura HSK:sta – syynä käräjäoikeuden päätös

Taitoluisteluliiton hallitus käsittelee tänään HSK:n ratkaisua palauttaa kohuvalmentajan työvelvoite

Taitoluisteluliitto suostui HSK:n selityksen määräajan pidentämiseen ja suulliseen kuulemiseen

Muodostelmaluistelun kohuvalmentajan tapaus askarruttaa – "Tässä näkyy liiton ja seuran välinen erilainen käsitys"

HSK palautti luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen, Taitoluisteluliitto harkitsee jopa HSK:n erottamista

HSK jätti raporttinsa Taitoluisteluliitolle – kohuvalmentaja yhä hyllytettynä

HS: Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen etsi nuorten luistelijoiden joukosta vuotajia

Luisteluseura HSK kasaa käsikirjaa asiattomuuksiin puuttumisesta – kohuvalmentaja Penttinen pysyy toistaiseksi pois töistä

Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen valitti kilpailukiellostaan – HSK:n uusi hallitus jatkoi valmentajan hyllyttämistä tehtävistään

Taitoluisteluliiton johto tapaa HSK:n hallituksen, kohuvalmentaja Penttisen asema esillä