Haastekampanja yhdistää urheiluväkeä – pue rakkaan seuran paita päällesi tiistaina

Tiistaina urheilun ystävillä on koronaviruksen aiheuttamista vaikeuksista huolimatta osoittaa tukeaan rakastamilleen urheiluseuroille.

Suomen Olympiakomitea kutsuu suomalaiset viettämään seurapaitapäivää kotona, sillä yhteisöllisyyden voimaa ei tällä kertaa pysty osoittamaan olemalla fyysisesti muiden ihmisten seurassa.

– Haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa.

– Kutsumme teidät kaikki mukaan seurapaitapäivään tiistaina 31.3.2020 osoittamaan yhteisöllisyyttä ja tukea vaikeassa tilanteessa oleville urheiluseuroille. Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta, sanotaan Olympiakomitean tiedotteessa.

Seurapaitapäiväkotona-tapahtumaan osallistuminen on erittäin yksinkertaista.

Ihmisiä pyydetään kaivamaan kaapista rakkaan seuran seurapaita ja pukemaan se päälleen huomenna tiistaina.

Toisessa vaiheessa osallistujia pyydetään nappaamaan itsestään kuva ja postaamaan se sosiaaliseen mediaan kampanjan tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän.

Seurasydän-kampaja liputtaa seuratoiminnan yhteisöllisyyttä. Siinä ovat Olympiakomitean lisäksi mukana lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja tietysti urheiluseurat.

Kampanja haluaa herättää seurat ja yhteiskunnan näkemään seuratoiminnan tärkeyden sekä yksilölle että laajemmin koko yhteiskunnalle.

Urheiluseurat liikuttavat yli 1,2 miljoonaa suomalaista. Suomen suurin kansanliike on nyt suurien haasteiden edessä, kun harrastustoimintaa ja kilpailuja ei koronavirustilanteen vuoksi voida järjestää.

– Haluamme tuoda seurapaitapäivällä iloa arkeen. Seurapaidan pukeminen päälle on myös kannanotto oman seurasi puolesta. Samalla voimme yhdessä jakaa tunteen, että emme ole yksin, vaan yhdessä, yhtenä suurena urheiluperheenä.

– Vaikka koronatilanne erottaakin meidät fyysisesti toisistamme, seuraan kuuluminen yhdistää meitä henkisesti ja auttaa jaksamaan vaikeina aikoina, toteaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

Tuomaristo hyväksyi Mercedeksen ohjauskeksinnön – Red Bullin pomo Christian Horner kehuu DAS-järjestelmää nerokkaaksi

PuPe löysi sisäpeliinsä kaikki mahdolliset virheet – Ankkurit haki kolme pistettä Kuopiosta

Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa

Jääkiekkoilija Jevgeni Malkkinin kaima vauhdissa Vieremän kauden avausraveissa

HJK:n Roni Peiponen lopettaa pelaajauransa 23-vuotiaana

IS: Valmentajalle yli kolme vuotta vankeutta alaikäisen pelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jokerit pelaa SM-liigajoukkueita vastaan kuuden vuoden tauon jälkeen – osallistuu harjoitusturnaukseen Imatralla

Linda Henriksson golfasi reikäpelin Suomen mestaruuden ja pohtii paluuta Yhdysvaltain kakkostason kilpailuihin

KalPan kasvatti Kerman valittu uudistamaan Joensuun Kiekko-Poikia

Bayern München vahvisti Leroy Sanen viisivuotisen sopimuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.