Hakola yhdeksäs ja Mäki 11:s kauden päätössprintissä – Pärmäkoski venytti kaulaa Johaugiin

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ylsivät parhaimpaan suomalaisesitykseen maastohiihdon maailmancup-kauden viimeisenä sprinttipäivänä Kanadan Quebecissa. Välieriin eli 12 parhaan joukkoon selvinnyt suomalaiskaksikko jäi välierässään kahdelle viimeiselle sijalle ja lopputuloksissa sijoille 9 (Hakola) ja 11 (Mäki). Naisten sprintissä Krista Pärmäkoski oli 14:s ja Kerttu Niskanen 29:s.

Mäki oli karsinnassa viides ja Hakola kymmenes. Pudotushiihtojen avauskierroksella samassa erässä hiihtäneet suomalaiset nappasivat kaksoisvoiton, Mäen ehtiessä Hakolan edelle 0,19 sekunnilla. Välierässä ei kuitenkaan enää riittänyt.

–  Se tiedettiin, että viimeinen mäki ratkaisee. Siihen (tarvittiin) jalkaa. Alkuerässä se meni hyvin, mutta välierässä ei ollut jalkaa. Mutta välierä on ihan hyvä (pitkästä aikaa), Lillehammerissa marraskuun lopussa edellisen kerran 12 parhaan joukkoon yltänyt Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa.

–  Hyvä kulku karsinnassa ja alkuerässä, mutta sitten loppui kesken. Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi, kauden aikana kolmesti kymmenenneksi sijoittunut Mäki tiivisti Ylelle.

Pärmäkoski oli karsinnan kymmenes ja Niskanen 28:s, mutta pudotushiihdoissa seinä nousi eteen. Pärmäkoski oli pudotuseränsä kolmas, sillä Yhdysvaltain Sophie Caldwell kiristi lopussa niukasti ohi. Pärmäkoski jäi kakkossijasta eli jatkopaikasta 0,17 sekuntia, eikä hänen aikansa riittänyt aikavertailun tuomaan jatkopaikkaan. Niskanen oli eränsä kuudes eli viimeinen.

Pärmäkoski ja Johaug kisaavat cupin kolmossijasta

Pärmäkoski kamppailee maailmancupissa kolmossijasta norjalaishirmu Therese Johaugin kanssa. Quebecin sprintissä suomalainen kasvatti johtoaan 12 pisteellä sijoituttuaan 14:nneksi ja Johaugin jäädessä 25. sijalle. Pärmäkosken etumatka on 67 pistettä ennen lauantaista 10 kilometriä ja kauden päättävää sunnuntain takaa-ajokisaa.

–  Johaug kolkuttelee kannassa, ja sen myötä olisi ollut tärkeää päästä sprintissä välieriin. Yritetään lauantaina, jos nyt ei pysty päihittämään häntä, niin ainakin olemaan aika lähellä, Pärmäkoski mietti cup-taistoa Ylelle.

Kauden päätössprintin voittajat eivät olleet yllätys kenellekään. Ruotsin Stina Nilsson otti kauden kuudennen sprinttivoittonsa ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo kahdeksantensa. Kumpikin juhli sprintticupin voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.