Hamilton ajoi voittoon Monzassa – Räikkönen toinen, Bottas kolmas

Suomalaiskuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ajoivat palkintopallille formula ykkösten Monzan osakilpailussa Italiassa. Maamme-laulua ei kuitenkaan sunnuntaina kuultu, sillä kisan ykkössijan vei nimiinsä Mercedeksen Lewis Hamilton.

– Olen pahoillani, etten pystynyt ottamaan voittoa. Ensi kerralla sitten, Räikkönen kertoi palkintopallilla.

Palkintopallisijoitus oli Räikkösen uran sadas. Suomalainen on juhlinut viimeksi osakilpailuvoittoa kauden 2013 avauskisassa. Tuolloin Räikkönen ajoi Lotuksella.

Paalupaikalta kisaan startannut Ferrarin Räikkönen piti johtoasemansa lähdön jälkeen. Ensimmäisellä kierroksella koettiin heti ryskettä, kun Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel osuivat yhteen, niin että saksalaisen auto vaurioitui. Tämän jälkeen turva-auto tuli radalle. Uusintalähdön jälkeen toisena ollut Hamilton pääsi Räikkösen ohi, mutta suomalainen kuittasi heti johto-aseman takaisin itselleen.

Räikkönen piti kärkipaikkansa siihen asti, kun meni varikolle vaihtamaan renkaansa kierroksella 21. Tämän jälkeen Hamilton takoi kärjessä muutamia kierroksia, kunnes hänkin meni varikolle.

Tuolloin johtopaikalle pääsi Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas. Mercedes ei kutsunut suomalaista varikolle, vaan Bottaksen tarkoituksena oli toimia ainoastaan Räikkösen tien tukkijana. Tästä syystä Hamilton saavutti kaksikon nopeasti ja pääsi takaisin voittokamppailuun.

Räikkönen palasi takaisin johtoasemaan, kun Bottas vihdoin meni käymään varikolla 36. kierroksella. Hamilton kuitenkin hiillosti Räikköstä ahnaasti ja pääsi lopulta suomalaisen edelle 11 kierrosta ennen ruutulippua. Räikkönen ei pystynyt vastaamaan enää lainkaan Hamiltonin vauhtiin erittäin kuluneiden renkaiden vuoksi.

Bottas tuli maaliin neljäntenä, mutta Red Bullin Max Verstappenin viiden sekunnin aikarangaistus nosti suomalaisen palkintopallille. Verstappenille määrättiin rangaistus, kun hän työnsi Bottasta radan ensimmäisessä mutkassa kisan loppupuolella. Verstappen putosi lopulta kolmannelta sijalta viidenneksi. Neljänneksi nousi Ferrarin Sebastian Vettel.

Hamilton kasvatti johtoasemaansa MM-pistetilanteessa. Italialaisfanit buuasivat äänekkäästi palkintopallilla paistatelleelle britille.

– Negatiivisuus antaa minulle voimaa, Hamilton kuittasi palkintopallihaastattelussa.

F1-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Singaporessa.