Heikkilä tähtäsi MM-pronssille liikkuvassa maalissa – edes yksi nelonen ei pilannut kilpailua

Tomi-Pekka Heikkilä avasi Suomen mitalitilin ampumaurheilun MM-kisoissa Etelä-Korean Changwonissa. Heikkilä tähtäsi pronssille miesten 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa.

Heikkilä oli tiistaisten hitaiden juoksujen jälkeen viidentenä, mutta nousi pronssille keskiviikkona käytyjen nopeiden juoksujen jälkeen. Heikkilän tulos oli 587.

Heikkilä ampui kisassa eniten 100 pisteen sarjoja eli kaikkiaan kolme. Toisen sarjan 11:s laukaus kuitenkin lipsahti neloseen, eikä Heikkilä uskonut kokonaistuloksensa riittävän mitaliin.

– Olen niin turhautunut kuin ikinä vain voi olla. Nelonen oli tapaturma. Ote oli liian kireä, ja laukaus lähti nopeammin kuin piti. Muuten sarjat olivat ehjiä, Heikkilä sanoi tiedotteen mukaan heti kisan jälkeen.

Heikkilän ilme kirkastui, kun hänen nimensä lopulta löytyi kolmannelta sijalta.

– Mitali on varmaankin nyt sitten hyvä lohtu, hän nauroi.

– Pieni yllätys se kyllä oli, ja totta kai se tuntuu hyvältä, koska mitali on aina mitali. Olen kyllä vähän pettynyt, että oli minulla mestaruussaumojakin.

MM-kultaan ampui Venäjä Mihail Azarenko tuloksella 589. Hän peittosi uusinnassa Puolan Lukasz Czaplan pistein 20–19.

Muista suomalaisista MM-kisakonkari Krister Holmberg oli 15:s ja Heikki Lähdekorpi 18:s. Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui neljänneksi häviten pronssin vain pisteellä Etelä-Korealle.

 

Mäkelä-Nummela avauspäivän jälkeen 28:s

 

Annika Sihvonen oli lähellä mitalia naisten 50 metrin pienoiskiväärin makuukilpailussa. Yhdeksänneksi tähdännyt Sihvonen jäi vain 1,3 pisteen päähän pronssista ja 1,9 pisteen päähän kullasta. Sihvosen tulos oli 622. Voittoon ampui Britannian Seonald McIntosh tuloksella 623,9.

– Ammuin hyvin koko kisan ajan, ja pääsin lähelle ennätystäni. Erot olivat pienet, ja olen tyytyväinen sijoitukseeni. Lähden luottavaisin mielin asentokisaan, Sihvonen kertoi.

Naisten trapissa vuoden 2008 olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela on avauspäivän jälkeen 28:s. Muista suomalaisista Mopsi Veromaa on 19:s ja Noora Antikainen 32:s.