Heikkinen toipui uupumuksesta yhdeksänteen sijaan

Matti Heikkinen päätti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen tänään tasapainoiseen hiihtoon, vaikka oli eilen uupunut täysin 35 kilometrin etapilla Cortinasta Toblachiin. Heikkinen hiihti Val di Fiemmen vesisateessa yhdeksänneksi, kun matkana oli kymppi perinteisellä hiihtotavalla.

- Itse en näistä kymppisakin sijoituksista niin ilahdu, mutta joka kerta, kun urheilija hiihtää kymppisakkiin, se on kovan luokan suoritus. Silloin pitää jo asioiden olla hyvällä tolalla, Heikkinen sanoi.

Huomenna Heikkistä ei nähdä kiertueen loppunousussa. Hän sai vuodenvaihteen rupeamasta jo sen, mitä tuli hakemaan eli kolme hyvää kilpailua. Lenzerheidessa hän taisteli voitosta ja tänään hiihti kymppisakkiin. Eilisen hän laski myös hyväksi, koska ajoi itsensä seinään. Tosin osatekijä vaisuun menoon oli huono suksien valinta.

Heikkinen joutuu pohtimaan, missä saa hyvän harjoitusjakson kotiin palattuaan. Kotikaupungissa Jyväskylässä ei ole lunta, eikä hän alkutalven matkustamisen jälkeen haluaisi matkustaa pitkälle. Pohjoisen lumet ovat todennäköinen suunta.

Lari Lehtonen oli tänään 16:s, Ville Nousiainen 21:s ja Sami Jauhojärvi 31:s. Norja otti Petter Northugin johdolla neloisvoiton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.