Heliövaara ja Ruusuvuori voittivat haastajakiertueen turnauksen nelinpelissä – "Mukava pelata suomalaisen kanssa"

Suomalaispari Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori tarvitsi vain 55 minuuttia voittaakseen tenniksen haastajakiertueen nelinpeliturnauksen Hollannin Amersfootissa. Isäntämaan kaksikko Jesper De Jong ja Ryan Nijboer kaatui selvästi 6–3, 6–4.

Välierissä kaksi vastustajan ottelupalloa selvittäneet suomalaiset mursivat kertaalleen kummassakin erässä, ja kun oma syöttö kulki, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

–  Loppuottelu oli aika lailla juuri sellainen pelillisesti kuin suunnittelimme. Syötimme molemmat tosi hyvin ja skauttauksemme vastustajien palautustyyleihin osuivat tosi hyvin kohdalleen. Lisäksi hallitsimme peliä verkolta aktiivisella liikkumisella. Emme antaneet vastustajille yhtään murtopalloa, niin kyllähän voitto oli ihan ansaittu, Heliövaara kertoi Tennisliiton sivuilla.

"Maistuu makealle"

Heliövaaralle, 30, turnausvoitto oli tämän vuoden ensimmäinen. Hänen kymmenen vuotta nuorempi parinsa Ruusuvuori on voittanut haastajakiertueella sekä kaksin- että nelinpelissä.

–  Vuoden ensimmäinen tittelini maistuu makealle. Usean eri parin kanssa pelatessa on yhteinen sävel ja rentous välillä ollut hakusessa, mutta nyt loksahti palaset kohdalleen. Erityisesti syöttöpeliini olen tosi tyytyväinen ja varsinkin nelinpelissä sen merkitys on iso, Heliövaara totesi.

Voiton makeutta lisäsi se, että pari oli maanmies. Edellisen kerran suomalaispelaajat ovat juhlineet yhdessä turnausvoittajina tällä tasolla viime vuonna, kun Heliövaara oli Sveitsiä edustavan Henri Laaksosen kanssa paras Båstadissa ja Charlottesvillessä. Vuonna 2014 Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen voittivat ATP-turnauksen Kitzbühelissa.

–  Mukava oli pelata vaihteeksi suomalaisen kanssa, ja kuten Harri sanoi, niin meillä oli hyvä fiilis jokaisessa ottelussa, Ruusuvuori kommentoi.

Kaksikko nähdään ensi viikolla Suomessa Tampereen haastajakiertueen turnauksessa. Molemmat ovat mukana kaksinpelin kaaviossa, jonka lisäksi Heliövaara osallistuu nelinpeliin Patrik Niklas-Salmisen parina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.