Henna Blomroos otti hopeaa frisbeegolfin ammattilaiskisassa Nokialla – McBeth vei miesten voiton jo viidennen kerran

Yhdysvaltalainen Paul McBeth voitti sunnuntaina jo viidennen kerran peräkkäin frisbeegolfin European Open -ammattilaiskilpailun. Nokialla pelattava turnaus on ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolella pelattava pääturnaus.

–  Täällä oli tänä vuonna kuumempi kuin aiemmin, mutta turnaus oli silti kaikin puolin miellyttävä tapahtuma, ja aion tulla tänne ensi vuonnakin, McBeth sanoi.

Kalifornialaisen voittotulos oli 223 heittoa eli 33 alle ihannetuloksen. McBeth, 29, voitti kahdella heitolla Eagle McMahonin ja kolmella virolaisen Albert Tammin. Ennen päätöspäivää kilpailua johti Tammin kanssa kolmanneksi jäänyt Ricky Wysocki viiden heiton erolla McBethiin.

Naisten sarjan voitti yhdysvaltalainen Paige Pierce. Raumalainen Henna Blomroos sijoittui hienosti toiseksi, mutta eroa Pierceen kertyi 17 heittoa. Blomroos oli toinen myös vuonna 2017.

Nieminen sivusi kierrosennätystä

Miehissä paras suomalainen oli jaetulle viidennelle sijalle tuloksella 228 heittänyt kuopiolainen Jesse Nieminen.

–  Olen todella iloinen sijoituksestani. Tämä oli tähän mennessä urani suurin kilpailu ja fiilis oli koko ajan uskomaton, Nieminen sanoi.

McBeth ansaitsi voitosta 5  500 euroa. Hänen kierrostuloksensa olivat 54, 54, 61 ja 54. McBeth voitti Nokialla ensimmäisen kerran 2013, seuraavat kolme tulivat vuosina 2015–17.

Vuosina 2014 ja 2018 Nokialla ei ollut European Open -ammattilaiskilpailua.

Nokian radan kierrosennätys on 52 heittoa. Ensimmäisenä sen heitti Yhdysvaltojen David Feldberg Nokian ensimmäisessä kilpailussa vuonna 2011. Nieminen sivusi torstaina ennätystä ensimmäisenä suomalaisena.

Muista suomalaisista Mikael Räsänen ja Antti Kotilainen jakoivat yhdeksättä sijaa, Väinö Mäkelä oli 14:s ja Jalle Stoor jakoi 15. sijan. Nieminen, Räsänen, Kotilainen ja Mäkelä ansaitsivat paikan Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin, jotka heitetään lokakuussa Etelä-Carolinan Rock Hillissä.

Suomen kärkiheittäjistä Seppo Paju jätti kilpailun väliin. Hän palasi Suomeen vasta pari viikkoa sitten kilpailtuaan Yhdysvalloissa ammattilaiskiertueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.