Huikeaa! Henri Kontinen Masters-voittoon ensimmäisenä suomalaisena

Henri Kontinen ja australialaisparinsa John Peers ovat voittaneet tenniksen ATP Masters -turnauksen nelinpelin Pariisissa. Loppuottelussa he voittivat ykkössijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut luvuin 6–4, 3–6, 10–6.

Turnausvoitto on Kontiselle 12:s ATP-nelinpeleissä, mutta ensimmäinen Masters-tasolla. Masters-voitto on ensimmäinen suomalaispelaajalle. Kontinen ja Peers pelasivat Masters-finaalissa lokakuussa Shanghaissa, mutta tuolloin Yhdysvaltain John Isner ja Jack Sock veivät turnausvoiton.

Pariisin finaalissa Kontinen ja Peers pääsivät avauserässä murrolla 2–1-johtoon, ja pitivät etumatkansa erävoittoon asti. Toisen erän ainoa murto nähtiin kuudennessa pelissä, ja se siivitti Herbertin ja Mahut'n tasoihin ja kamppailun ottelutie-breakiin.

Kymmeneen pisteeseen pelatussa tie-breakissa Kontinen ja Peers karkasivat neljän peräkkäisen voitetun pisteen myötä 7–3-johtoon. Ottelupalloista kolmas toi sitten tuloksen, ja sinetöi suomalaista tennishistoriaa. Voittorahaa kaksikolle tuli 222 150 euroa.

Kontinen ja Peers ovat jo varmistaneet paikkansa Lontoossa pelattavaan ATP-finaaliturnaukseen. Kontinen on finaaliturnauksen ensimmäinen suomalaispelaaja. Kahdeksan osanottajaparin turnaus alkaa 13. marraskuuta.