Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi Ismo Hämäläinen – pesti alkaa syyskuussa

Vierumäen valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen on valittu Suomen hiihtoliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Syyskuun alussa tehtävässään aloittavalla Hämäläisellä on vankka valmennustausta. Hän työskenteli Suomen naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentajana 2002–2006. Lisäksi Hämäläinen on urallaan valmentanut muun muassa Saksan sprinttimaajoukkuetta, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista ja estejuoksija Jukka Keskisaloa.

Hiihtoliiton toiminnanjohtajan paikka aukesi, kun vuodesta 2012 liittoa johtanut Mika Kulmala jätti tehtävänsä. Hiihtoliiton virkaa tekevänä toiminnanjohtajana on toiminut huhtikuun alusta hallintojohtaja Marleena Valtasola.

Hämäläinen on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri.

–  Osaaminen ja olosuhteet ovat ydinasioita peilatessa urheilijan ja valmentajan polkua Hiihtoliiton tulevassa arjessa. Harrastaja- ja lisenssimäärien kasvattaminen ovat myös keskiössä, ja kansanterveyden näkökulmasta lumilajit perusliikuntana ja taitoelementtien ylläpitäjänä ovat merkittäviä, Hämäläinen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hiihtoliiton mukaan toiminnanjohtajan tehtävästä oli kiinnostunut kymmenen hakijaa, joista neljä kutsuttiin haastatteluun.

–  Ismo ymmärtää urheilua sekä liikunnan ja hyvinvoinnin toimialaa laajasti Vierumäen työkokemuksensa ansiosta, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoi tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.