Hintz kuritti Nashvillen suomalaisvahteja Dallasin näytöksessä

Ensimmäisiä jääkiekon NHL-pudotuspelejään pelaava Roope Hintz nousi Dallas Starsin sankariksi, kun joukkue murskasi Nashville Predatorsin kotonaan 5–1. Dallas tasoitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitot 2–2:een.

Hintzin ohitti illan aikana Nashvillen molemmat suomalaisvahdit Pekka Rinteen ja Juuse Saroksen. Dallasin huippuillan kärsijäksi joutui etenkin Predatorsin ykkösmaalivahti Rinne, joka vaihdettiin pois maalin suulta jo ajassa 13.45, kun Dallas oli mättänyt neljä maalia hänen taakseen.

–  Pistimme kiekkoa syvälle vastustajan alueelle, emme pelleilleet ja laitoimme kiekkoa maalille, Hintz sanoi NHL:n nettisivuilla.

Hintz, 22, iski uransa ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalin ottelun neljännellä minuutilla Dallasin pelatessa ylivoimaa. Hän sai syötön John Klingbergiltä ja rannelaukaus ohitti Rinteen. Aleksandr Radulovin ylivoimaosuma vei Dallasin 2–0-johtoon ajassa 4.58.

– Ne ensimmäiset kaksi maalia vaikuttivat peliin isosti ja sytyttivät myös yleisön, kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Stars-puolustaja Esa Lindell sanoi.

"Hän luo tilanteita"

Vajaan 14 minuutin mittaiseksi jäänyt iltapuhde oli Rinteen uran toiseksi lyhyin NHL:n pudotuspeliottelu, jonka hän on aloittanut. Rinne torjui kahdeksasta laukauksesta neljä, minkä jälkeen Saros tuli hänen tilalleen.

–  Hän on pelannut fantastisesti tähän saakka. On vaikea syyttää Pekkaa noista maaleista tuollaisissa tilanteissa ja oloissa, joihin asetimme hänet, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette sanoi.

Saros ohitettiin vain kerran, ja asialla oli Hintz. Suomalaishyökkääjä pääsi toisen erän puolivälissä laittamaan kiekon avopaikasta sisään Klingbergin syötöstä Nashvillen kiekonmenetyksen jälkeen. Osuma siirsi Dallasin jo 5–0-johtoon.

–  Ensimmäisessä maalissa oli todella hyvä maski, eikä maalivahti nähnyt mitään. Toiseen maaliin tuli hyvä syöttö, Hintz arvioi maalejaan.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery korosti joukkueensa nettisivuilla, että Hintz oli pelannut vahvasti jo ottelusarjan aiemmissa peleissä, vaikka maaleja ei ollut syntynytkään.

–  Hän luo tilanteita, ja jo ensimmäisessä ottelussa hän johti pyrkimystämme painaa peli heidän maalilleen. Toisessa ottelussa hän ei ollut yhtä hallitseva, mutta edellisessä pelissä hän oli hyvin tehokas ja tänään kiekko meni sisään. Se tekee hyvää itseluottamukselle, mutta me tiedämme mihin hän pystyy. Hän kuuluu oikeutetusti joukkueemme kärkikuusikkoon ja hänen ansiostaan meillä on kaksi (kärki)ketjua, Montgomery kehui.

Mikko Rantanen ratkaisi jatkoerässä

Mikko Rantanen laukoi kaksi maalia, joista jälkimmäinen ratkaisi Colorado Avalanchelle 3–2-voiton Calgary Flamesista, kun jatkoerää Denverissä oli pelattu 10.23 minuuttia. Avalanche siirtyi 3–1-johtoon NHL:n länsilohkon pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassaan ja on enää voiton päässä paikasta toisella pudotuspelikierroksella.

Rantanen tasoitti pelin 2–2:een 2.50 minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, kun hän ohjasi ylivoimalla Nathan MacKinnonin syötön maaliin. Jatkoerän katkaisseen maalin Rantanen pääsi laukomaan Carl Söderbergin poikittaissyötöstä.

Flames meni 2–0-johtoon ajassa 46.58, kun Derek Ryan löi verkkoon puolustaja Juuso Välimäen laukauksen paluukiekon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.