Hurrikaani-Loimaa katkaisi VaLePan pitkän pisteputken

Hakkuri Antti Ropponen tehtaili 23 pistettä, kun Hurrikaani-Loimaa kaatoi sunnuntaina VaLePan lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa 3–0.

Edellisistä 15 ottelusta ainakin pisteen saanut VaLePa johtaa toki yhä liigaa. Se jäi vasta toisen kerran tällä kaudella pisteittä, edellisen kerran näin kävi Kuopiossa 20. lokakuuta. Silloin Savo Volley kaatoi vieraan myös 3–0.

Tomi Rumpunen teki Hurrikaanille 11 ja Tapio Toiviainen 10 pistettä. VaLePan tehokkain oli 13 pistettä koonnut yleispelaaja Erik Sundberg.

–  Mielestäni pelasimme kauttaaltaan hyvän pelin ja VaLePa oli yllättävän heikko, Rumpunen sanoi.

Hurrikaanin vastaanotto ei ollut hyvällä tasolla, mutta passari Matthew West onnistui loistavasti. Hurrikaanin hyökkäysten onnistumisprosentti oli 54, VaLePan vain 42.

–  Näin kävi, pallo kuoli hyvin myös keskeltä, vaikka nosto ei aina kupissa ollutkaan. Ei tuollainen prosentti tule, jos passari ei onnistu tarjoilemaan laadukkaita hyökkäyspaikkoja, Rumpunen lisäsi.

Akaa-Volley kaatoi Kokkolan Tiikerit

Akaa-Volley hemmotteli kovaäänistä kotiyleisöään 3–0-voitolla Kokkolan Tiikereistä. Liberoiden Sakari Liehun ja Voitto Köykän oltua sairaina liberon tehtäviä hoiti yleispelaajana aiemmin nähty Enderwin Herrera.

–  Herrera oli hyvä ja on mahdollista, että hän saa jatkossakin pelejä tuolla paikalla. Hän sai myös ekstralatausta pelatessaan entistä seuraansa vastaan, sanoi Akaan valmentaja Oliver Luutsepp.

Joni Mikkonen teki 16, Ville Heiskanen 12 ja Sauli Sinkkonen 10 pistettä. Ottelukohtaisella sopimuksella pelaava maajoukkuepelaaja Sinkkonen iski viidestä passista viisi pistettä ja otti neljä torjuntapistettä.

–  Tammikuun lopulla päättyy siirtoaika, saa nähdä tapahtuuko mitään. Tänään onnistuimme hyvin, vaikka molemmat tiesivät ottelun tärkeyden, Sinkkonen sanoi.

Jiri Hänninen oli 14 pisteellä kahdeksanneksi pudonneen vierasjoukkueen tehokkain.

PerPo kaatoi jälleen Loimun

Perungan Pojat kohtasi Raision Loimun kolmannen kerran tällä kaudella ja otti kolmannen voittonsa, tällä kertaa Raisiossa erin 3–1.

PerPon hyökkäyspeli oli liki täydellistä, vain entistä seuraansa vastaan pelanneen Janne Marttilan tehot jäivät alle 60 prosentin. Jason McCarthy teki 22 ja Peetu Mäkinen 21 pistettä seitsemänneksi ousseen PerPon paidassa.

–  Tämä oli ensimmäinen peli tällä kaudella, kun kaikki osa-alueet toimivat hyvin läpi ottelun. Passari Jani Sippola pelasi entistä seuraansa vastaan ja peli oli häneltä kauden paras, sanoi PerPon valmentaja Henri Tuomi.

Ossi Rumpunen teki Loimulle 18 ja Viktor Lindberg 15 pistettä. Loimun kolmen ottelun voittoputki katkesi.

–  Rumpusta ei saatu millään kiinni, mutta ei turhauduttu siihenkään, Tuomi lisäsi.