IFK Mariehamnille tärkeä voitto, FC Lahti romahti Rovaniemellä

IFK Mariehamn nappasi miesten jalkapalloliigassa 1–0-kotivoiton SJK:sta ja nousi sarjataulukossa seinäjokisten ohi kuudenneksi. IFK Mariehamn ja SJK ovat molemmat 28 pisteessä, mutta maarianhaminalaisten maaliero on kaksikosta selvästi parempi.

Sunnuntain toisessa ottelussa RoPS kuritti kotonaan FC Lahtea 3–0. Sarjassa kahdeksantena majaileva FC Lahti on IFK Mariehamnin ja SJK:n tavoin 28 pisteessä. Kymmenentenä olevalla RoPSilla on koossa 23 pistettä.

Liiga jakautuu 22 kierroksen jälkeen kuuden joukkueen ylä- ja kuuden joukkueen alaloppusarjaan. Taistelu pääsystä kuuden joukkoon käy erittäin tiiviinä, sillä IFK Mariehamnilla, SJK:lla ja FC Lahdella on runkosarjaa enää yksi ottelu jäljellä.

Niiden takana vaanii kahden pisteen päässä HIFK, joka on pelannut ottelun yläpuolellaan olevaa kolmikkoa vähemmän.

Robin Sid laukoi 57. peliminuutilla maarianhaminalaisten osuman maalin edestä. Kotijoukkue RoPS iski kolme maaliaan jo avauspuoliajalla. Maalit tekivät Kevin Kouassivi-Benissan, Atte Sihvonen ja rangaistuspotkusta Youness Rahimi.

Molemmissa otteluissa nähtiin myös ulosajo. FC Lahden Brent Lepistu ajettiin runsaan tunnin kohdalla ja SJK:n Obed Malolo 76. minuutilla suihkuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.