Ice Marathon täytti Kallaveden jään luistelijoista

Tämänvuotinen Finland Ice Marathon keräsi Kallaveden jäälle puolisen tuhatta luistelijaa. Hollantilaisia mukana oli vajaat 40. Määrä jäi vähäiseksi, koska Hollannnissa päästiin kanavien jäätymisen vuoksi omille reiteille. Tosin perinteinen pitkä luistelureitti ei kokonaisuudessaan ollut luisteltavissa ilmojen lauhtumisen vuoksi.

Matkoja oli jokaiselle jotakin merkeissä tarjolla lasten 1500 metristä aina 200 kilometriin saakka. Kotimaisten ja hollantilaisten luistelijoiden ohella edustusta löytyi muun muassa Tanskasta ja Venäjältä. Ehkä eksoottisin edustus tuli Etelä-Afrikasta, jota edusti short track-luistelija.

1500 metrin luistelijoissa mukana oli espoolainen Aatu Pahalahti. Hän oli saapunut paikalle vanhempineen hiihtolomavierailultaan isovanhempien luota Leppävirralta. Myös 8-vuotias Aatu on urheilullinen nuori harrastaen niin jääkiekkoa kuin jalkapalloakin.

- Mukavasti meni. Olihan siellä joitain railoja ja kuoppia, mutta väistelin niitä luistelemalla radan reunustalla. Aika raskasta kuitenkin oli, sillä taisin olla ylipukeutunut, tuumiskeli Aatu, joka maaliin saavuttuaan lepäsi jonkin aikaa pitkällään lumihangessa.

Palautuminen tapahtui kuitenkin hyvin nopeasti. Tavoitteita luistelemisen suhteen ei vielä ole, mutta häntä kiinnostaa tulla Kuopion luistelumaratonille toisenkin kerran.

Aatun vanhemmat hieman valittelivat sitä, että tapahtumasta oli saanut ennakkoon erittäin vähän tietoa.

Finland Ice Marathon luisteltiin Kuopiossa ensimmäisen kerran vuonna 1984. Muutama vuosi on jäänyt väliin luonnonolosuhteiden, kuten pakkasen tai liian lauhan sään vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.