Ihmeellisten käänteiden peli toi voiton Lekalle

Miesten Mestaruusliigassa vaisun alkukauden pelannut Kokkolan Tiikerit oli tullut Kuopioon kääntämään kurssiaan.

Vierasjoukkue pistikin Leka Volleyn horjumaan, sillä Tiikerit aloitti uuden hakkurinsa Fredrik Gustafssonin johdolla pelin tyrmäävästi. Vieraat johtivat Gustafssonin syöttövuoron jälkeen jo 4–0 ja 20–14 näyttäen painuvan erävoittoon. Lauantai-ilta oli kuitenkin täynnä käänteitä, sillä kuopiolaiset venyivät vielä erävoittoon.

Tiikerit hallitsi ja voitti toisen erän, mutta lopulta pisteet jäivät Lekalle numeroin 27–25, 15–25, 25–22 ja 25–21.

Dramaattisin käänteistä oli kentän tähtipelaajana häärineen Gustafssonin loukkaantuminen neljännessä erässä Tiikereiden johdettua 6–5. Leka karkasi jo 16–10 -johtoon, mutta kurssin keikahduksia riitti. Tiikerit nousi tasalukuihin 20–20, mutta sitten oli Lekan vuoro tarttua ohjaimiin. Tunteikas ilta päättyi, kun Lekan Redi Koci torjui pallon Gustafssonin tilalle tulleen Lauri Jylhän hyökkäyksen.

Varsinkin kokkolalaisille iltapuhde oli raskas. Kuopiolaisille tuttu valmentaja Tapio Nissi puhisi pelin jälkeen painokelvontakin tekstiä, mutta sanoma oli selvä.

– En tiedä, miksi karmamme on tällainen. Gustafssonin loukkaantuminen oli jotain kamalaa, kun olimme juuri saaneet harjoitukset pyörimään kahdella kuusikolla, murehti Nissi.

Gustafsson mätti etenkin toisen erän pitelemättömästi, sillä muutaman viikon mukana ollut kokenut passari Kalle Määttä osasi tarjota hänelle sopivia palloja.

– Saimme Määtän mukaan puulaakisarjasta. Hän on rauhoittanut peliämme, tuumi Nissi, joka oli saamassa alkukauden ankeuteen toimivan akselin.

Nyt se saattoi hajota pitkäksi aikaa.

– Pelimies ei turhia irvistele. Hän oli pukuhuoneessa todella tuskaisen näköinen, kuvaili Nissi nilkkavammaa.

Tiikerit menetti jo toisen ulkomaisen hakkurin tällä kaudella sairaslistalle, joten harmin ymmärtää.

Leka Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen tarjosi yllätyksen, kun 17-vuotias Jere Heiskanen sai komennuksen liberoksi. Myös yleispelaajista oli avauksessa Eelis Karinen tontilla, joka on tavallisesti Jan Heleniuksen. Lisäksi keskitorjujista sai nyt pelata koko ottelun Arttu Reijonen. Hän kokosi hyvät teholuvut 11/+9 ottaen pisteistään viisi torjunnoilla.

Heiskanen oli pelaamassa yleispelaajana pari erää Lekan voitossa Kokkolassa, ja ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä pelaajana liigapisteen saalistanut nuori mies onnistui taas Tiikereitä vastaan. Joukkue oli muistanut kuopuksen historiallista pistettä hiustenleikkuulta, mutta se ei näköjään haitannut.

Toisessa erässä Heiskanen oli vaikeuksissa, mutta liberoksi pelannut Teemu Silventoinen palasi miehistöön vakuuttavasti. Silventoisen tarkka peli oli kääntämässä kolmea pistettä Kuopioon.

– Kokeilin tiettyjä asioita kentällä, kertoi Tuovinen, joka oli tyytyväinen voittoon.

– Puolustuksemme ja torjuntamme nousi muutamien ratkaisuhetkien aikana hyvin, sanoi Tuovinen.

Kolmannestä erästä lähtien oli kentällä myös Helenius, joten Leka palasi loppuerissä pitkälti pelivastuuta kantaneeseen kokoonpanoonsa.

Uusimmat

Urheilu

Ässien valmentajajärjestelyissä yllätyskäänne – Toimitusjohtaja: "Olen äärimmäisen pettynyt"

Urho Nissilä alkaa päästä vauhtiin Belgian liigassa: "Pelkkää hyvää sanottavaa"

Gascoigne saa syytteen seksuaalisesta häirinnästä – pidätettiin junamatkan päätteeksi

Näköala: Kylläisen olon voi vielä antaa anteeksi

Coloradon Rantanen ratkaisi jatkoajalla – vankisti asemiaan pistepörssin johdossa

Paulus Arajuuri pettyi pahoin: "95 prosentin suoritus ei riitä koskaan"

Huuhkajille iso pettymys Unkarissa – "Emme päässeet tasollemme"

Englanti Kansojen liigan välieriin dramaattisella voitolla – Kane iski revanssin Kroatiasta

Lelu Ojansivu esitteli Varkaudessa huimaa lyöntivalikoimaansa

KalPan naisten voittoputki sai jatkoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.