Iivo Niskanen: Tilanne on parempi kuin ennen olympialaisia

Iivo Niskanen arvioi olevansa paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten ennen Pyeongchangin talviolympialaisia, joissa hän hiihti 50 kilometrin kisan häkellyttävän ylivoimaiseksi olympiavoittajaksi. Niskasen arvio lupaa penkkiurheilijoille hyvää helmi-maaliskuussa kisattaviin Seefeldin MM-hiihtoihin.

Niskanen puolustaa itävaltalaisladuilla 15 kilometrin maailmanmestaruuttaan. Perinteisen hiihtotavan kisaladut ovat kuopiolaisen mieleen, sillä ne ovat raskaammat kuin vapaan hiihtotavan ladut MM-maisemissa.

– 3,75 kilometrin lenkillä, jota hiihdetään 15 kilometrin kisan toisena lenkkinä, on riittävästi haastavuutta ja pitkiä nousupätkiä, Niskanen kertoi Vantaalla Suomen cupin yhteydessä.

Ennen MM-kisoja hän saa hyvän mittarin kilpailuvireestään ensi sunnuntaina Viron Otepäässä, jossa hiihdetään 15 kilometriä perinteisellä. Otepäätä ja Seefeldissä onnistumista varten Niskanen harjoitteli joulun ja vuodenvaihteen tienoossa paljon määrää, ja kuudessa päivässä hiihtokilometrejä kertyi peräti 393.

– Harjoitusjakso oli tärkeä, sillä alkukaudella luonnonlumi tuli myöhässä, eikä päässyt pitkille lenkeille, Niskanen perusteli.

Hän toppuutteli liiallista optimismia sillä, että MM-kisoihin on vielä useita viikkoja aikaa.

Vantaan Suomen cupissa hän hiihtää tänään Puijon Hiihtoseuran ankkurina, ensi kertaa uuden seuran riveissä. Vapaan hiihtotavan 3x7,5 kilometrin viestissä PHS:n muut viestinviejät ovat Lauri Gummerus ja Perttu Hyvärinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.