Itävalta uusi MM-lentomäkimestaruutensa, Suomi 8:s

Suomen saaliiksi mäkihypyn kauden arvokisoista jäi yksi pistesija. Sen arvoinen oli Vikersundin MM-joukkuelentomäestä käteen jäänyt kahdeksas tila.

Olli Muotkan 220,5- ja 219-metrisillä Suomi taisteli ennen kahta viimeistä hyppääjäänsä jopa 4. sijasta, mutta Matti Hautamäen 176,5:n ja Anssi Koivurannan 168,5 metrin hypyt romahduttivat sijoituksen.

- On periaatteessa sama, onko sijoitus 6-8. Silti lopusta jäi lässähtänyt maku, kun näki, mitä pojat olivat siihen mennessä saaneet aikaan.

Itävalta otti kolmannen peräkkäisen MM-kultansa ennen Saksaa ja Sloveniaa. Pisimmän hypyn leiskautti neljänneksi sijoittuneen isäntämaa Norjan Rune Velta, 243 metriä.

Neljästä edellisestä MM-joukkuekilpailusta Suomella oli alla sijoitussarja 2-2-2-3. Nyt arvokisasaldo näyttä lajin suomalaisen menestysperinteen rinnalla laihalta.

Italian Val di Fiemmen MM-kisoihin on aikaa vajaa vuosi, eikä päävalmentaja Pekka Niemelä voi muuta kuin toivoa parasta. Toivoa on luvassa, kun polveaan toista vuotta potenut Ville Larinto palasi hiljattain mäkeen.

- Hänellä on edessään pitkä matka, Niemelä huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.