Itävalta uusi MM-lentomäkimestaruutensa, Suomi 8:s

Suomen saaliiksi mäkihypyn kauden arvokisoista jäi yksi pistesija. Sen arvoinen oli Vikersundin MM-joukkuelentomäestä käteen jäänyt kahdeksas tila.

Olli Muotkan 220,5- ja 219-metrisillä Suomi taisteli ennen kahta viimeistä hyppääjäänsä jopa 4. sijasta, mutta Matti Hautamäen 176,5:n ja Anssi Koivurannan 168,5 metrin hypyt romahduttivat sijoituksen.

- On periaatteessa sama, onko sijoitus 6-8. Silti lopusta jäi lässähtänyt maku, kun näki, mitä pojat olivat siihen mennessä saaneet aikaan.

Itävalta otti kolmannen peräkkäisen MM-kultansa ennen Saksaa ja Sloveniaa. Pisimmän hypyn leiskautti neljänneksi sijoittuneen isäntämaa Norjan Rune Velta, 243 metriä.

Neljästä edellisestä MM-joukkuekilpailusta Suomella oli alla sijoitussarja 2-2-2-3. Nyt arvokisasaldo näyttä lajin suomalaisen menestysperinteen rinnalla laihalta.

Italian Val di Fiemmen MM-kisoihin on aikaa vajaa vuosi, eikä päävalmentaja Pekka Niemelä voi muuta kuin toivoa parasta. Toivoa on luvassa, kun polveaan toista vuotta potenut Ville Larinto palasi hiljattain mäkeen.

- Hänellä on edessään pitkä matka, Niemelä huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

STT sai haltuunsa avoimen kirjeen: HSK:n luistelijoiden vanhemmat vaativat, että hyllytetty valmentaja palaa töihin

Siipirikko LP Salo joutui lentopallon Mestarien liigassa pyöritykseen –  "Paremmalla syötöllä olisimme saaneet pelistä tasaisemman"

TPS:n hyökkääjä Nurmi teki kahden vuoden jatkosopimuksen – "Uskon tähän meidän juttuun"

Taitoluisteluvalmentaja Ulla Pappin mielestä valmentajille pitää antaa aikaa sopeutua: "1990-luvulla autoritääristä valmennusta ihannoitiin"

Suomen Galay karsiutui miesten vapaaohjelmasta EM-taitoluistelussa – olisi tarvinnut yli yhdeksän pistettä lisää

Autotallitalkoista yli 800 pelaajan seuraksi – kaveriporukan harrastus kasvoi isoihin mittoihin

KuPSin fysiikkavalmentaja Luis Anula siirtyy Pietarin Zenitiin: "Lähdöllä ei mitään tekemistä valmentajien erimielisyyksien kanssa"

Tommi Mäkisen talli starttaa haastajana rallin MM-sarjaan – ”Meillä on tiimissä hyvä henki”

"Paineet valmentajalle tuloksen tekemisestä ovat tosi isot, koska vain voitto kelpaa" – Anuliisa Uotila peräänkuuluttaa seuralta ja Taitoluisteluliitolta ripeitä toimia valmennuksen epäkohtien korjaamiseksi

Koronavirus siirtää Kiinassa järjestettäviä olympialaisten karsintaturnauksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.