Itsenäisyysmaraton keräsi 250 juoksijaa

Maamme-laululla käynnistetty 34:s Itsenäisyysmaraton keräsi Kuopion Väinölänniemelle 250 juoksijaa. Heistä täysmaratonille osallistui noin 70. Räntäsade ei suurelta osin kokenutta kaartia pelottanut. Matkoja oli lasten minimaratonista aina puoli- ja täysmaratoniin. Täydellä matkalla 5,27 kilometrin lenkki kierrettiin kahdeksan kertaa. Järjestelyistä vastasi Kuopion Reipas.

Kokenutta kaartia edusti iisalmelainen Alpo Vornanen. Itsenäisyysmaratonille hän osallistui jo 19. kerran. Yhdestä kilpailusta on voittokin irronnut.

– Voitto tuli silloin alkuaikoina. Minä keräilen maratoneja. 192 on takana ja tavoite on asetettu kahteen sataan. Saattaa olla, etten osaa vielä lopettaa siihenkään. Paras aikani on 2.38 ja sekunnit päälle. Tällä kertaa lähden maltillisesti tavoittelemaan neljän tunnin aloitusta. Jos tänne pakotettaisiin, en lähtisi, mutta veri vain vetää juoksemaan, virnistää 59-vuotias Vornanen ennen starttia.

Jyväskyläläinen Hannele Oranen viettää parhaillaan kylpylälomaa Kuopiossa.

– Mukavahan tänne oli lähteä ja juoksun jälkeen pääsee lämpimään veteen kylpylään palautumaan. Tämä on kauden päätösjuoksu. Kauden aikana on jo takana reilut 1 000 kilometriä, yksi täysmaraton ja loput puolimaratoneja, kertoo puolikkaalle kuntosarjassa tällä kertaa osallistunut Oranen.

Monikansallisuutta kisassa edusti venäläis-virolais-suomalainen Aleksei Samontsik, joka on päätynyt Haminaan inkeriläistaustansa ansiosta.

– Minulle tämä on 13:s maraton tänä vuonna. Osallistun aina kun varat antavat periksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun juoksen täällä Kuopiossa. Meille tyhmillehän nämä olosuhteet sopivat mainiosti, Samontsik naureskelee kolmen maan liput hihassaan.

Maratonreitin kiersi nopeimmin M40-sarjan kuopiolaista RRR-seuraa edustava Petri Hyttinen. Aika 3.03,45 oli olosuhteet huomioon ottaen aivan kelvollinen. Yleisen sarjan voittaja Tampereen Antti Järvinen hävisi hänelle vajaat 12 minuuttia. Puolimaratonin voittaja oli Keiteleen Kunnon Mika Huotari ajalla 1.29,39.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.