Jalkapallomestaruus ratkeaa vasta Turussa – yli 7  000 katsojaa joutui pettymään Kuopiossa, kun Honka nousi tasoihin

Jalkapallon miesten Suomen mestaruus ratkeaa vasta liigan päätöskierroksella Turussa, kun sarjakakkonen Inter isännöi taulukossa kaksi pistettä edellään olevaa Kuopion Palloseuraa. Ottelu pelataan maaottelutauon vuoksi vasta vajaan kahden viikon kuluttua lauantaina.

KuPSilla oli mahdollisuus varmistaa seurahistorian kuudes mestaruus sunnuntaina Kuopion Keskuskentän ennätysyleisön eli 7  114 katsojan edessä, mutta espoolaisen Hongan tasoitusmaali 82. minuutilla siirsi ratkaisua. Pisteet tasattiin Kuopiossa tuloksella 1–1.

–  Harmittaa vähän poikien puolesta, ettemme pystyneet mestaruutta varmistamaan, mutta tuleepahan Turkuun varmasti hieno tapahtuma, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara summasi.

KuPS varmisti vähintään hopeamitalit, mutta päällimmäinen tunne oli pettymys. Mestaruus oli vain kymmenen minuutin päässä.

–  Pelasimme todella hyvän ottelun, mutta puolustimme yhden erikoistilanteen huonosti ja kaveri rankaisi. Kokonaisuutena pidimme Hongan hyvin poissa paikoilta, KuPSin kapteeni Petteri Pennanen arvioi.

Pennanen vei avauspuolikkaan lopulla kuopiolaiset johtoon Issa Thiawin mainiosta syötöstä. Tilanne syntyi, kun KuPS prässäsi pallon rohkeasti pelanneelta espoolaispuolustukselta.

–  Pelitapamme on sellainen, että välillä voi tulla virheitäkin, kun pyrimme pitämään palloa. Kunniaa myös KuPSille, joukkue prässäsi hyvin ja teki meidän etenemisestämme vaikeaa, Hongan kapteeni Henri Aalto myönsi.

Tasaisessa ja tasokkaassa ottelussa KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta tauon jälkeen vieraat pystyivät pitämään palloa pidempiä aikoja ja KuPS joutui puolustamaan syvemmältä omalla alueellaan.

Hongan tasoitus syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun toppari Robert Ivanov ehti ensimmäisenä KuPS-vahti Otso Virtasen eteensä torjumaan palloon.

–  Kova halu oli kahden sakkiin ja sitä kautta varmasti Euroopan kentille, mutta se sauma meni. Nyt halutaan pronssi. Iso kiitos kuopiolaiselle yleisölle, oli hienoa olla mukana tällaisessa tapahtumassa. Tuntuu, että jalkapallo on kuin eri laji, kun yli 7 000 ihmistä rummuttaa ja taputtaa kentän laidalla, Hongan Aalto sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.