Janica Rauma juoksi ennätyksensä, mutta jäi alkueriin

Turussa asuva Janica Rauma kohensi 3 000 metrin esteissä ennätystään rohkeasti kymmenen sekuntia. Aikatavoitteet toteutuivat, mutta taso EM-kisojen alkuerissä oli odotettua vankempi.

Rauman ennätysaika 9.41,70 riitti toisessa alkuerässä kymmenenteen sijaan, joten hänen olisi pitänyt ohittaa kaksi juoksijaa pelastuakseen aikavertailusta.

– Mutta oli tosi vaikea lukea esteitä ja yrittää samalla laskea edellä olevat. En tiedä, olisiko siitä saanut lisävoimia, jos olisin tiennyt tarkasti tilanteen, Rauma mietti juoksun jälkeen.

Aikavertailussa jatkopaikka olisi edellyttänyt Raumalta yli kolme sekuntia parempaa vauhtia. Hän oli 33 urheilijan joukossa 19:s, ja finaaliin kiilasi 15 nopeinta.

– Tuntuu, että ajallisesti tuskin olisin pystynyt tuota parempaan. Toisaalta vähän petyin, kun viimeisen esteen jälkeen oli niin paljon voimia kiriin. Yritin kiriä jo aiemmin, mutta henkisesti se oli vaikeaa, Rauma kertoi.

– Mutta viihdyttävä kilpailu se oli ainakin omasta mielestäni.

Myös Berliinin Olympiastadion oli mielenkiintoinen kokemus.

– Tuli mieleen, että onpa pieni rata, kun tulimme stadionille. Se näytti niin lyhyeltä, koska katsomo oli niin iso, Rauma hymyili.

Kausi jatkuu, mutta Rauma ei rohjennut lupailla enempiä ennätysparannuksia.

– Koko kauden on ollut tunne, että kunto on vähän kesken. En silti osaa sanoa, pystynkö sitä tästä vielä nostamaan, Rauma pohdiskeli.

Tommi Holttinen jäi niukasti finaalista

Sara Kuivisto jäi alkueriin naisten 1500 metrillä

Suomalaisnaisia ei nähdä moukarinheiton finaalissa