Japanin mäkihyppymenestyjä Kasai ei suostu luovuttamaan

Vuonna 1988 mäkihypyn maailmancupissa debytoinut Noriaki Kasai ei ole vielä valmis luovuttamaan, vaikka mennyt kausi olikin pettymys 47-vuotiaalle japanilaiskotkalle. Kasai putosi maan edustusryhmästä eikä päässyt mukaan esimerkiksi Keski-Euroopan mäkiviikolle.

Kasai selvisi vain kolmeen maailmancupin kilpailuun, mutta veteraanin harjoittelussa on selkeä tavoite: Pekingin vuoden 2022 olympialaiset.

–  Haluan näyttää, mitä osaan ja palata maailmancupiin, että voisin osallistua yhdeksänsiin olympialaisiini, Kasai paalutti japanilaislehti Hochin mukaan.

Euroopassa hänen kuulumisistaan kertoi mäkihyppysivusto Skispringen.com.

Kasai osallistui olympialaisiin ensimmäisen kerran vuonna 1992, jolloin hän kilpaili Albertvillessä. Hän on saavuttanut urallaan esimerkiksi lentomäen MM-kullan ja kolme olympiamitalia. Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuissa hän kunnostautui erityisesti 2003, jolloin Val di Fiemmestä kotiintuomisiksi kertyi kolme mitalia.

Kasain mukaan tavoitteet motivoivat häntä jatkamaan harjoittelua. Tosin koronaviruksen vallitessa hän ei ole päässyt mäkeen vaan on keskittynyt omatoimiseen harjoitteluun Hokkaidon saarella, missä hän asuu perheineen.

–  Mitä voin tehdä tällaisena aikana? Juoksen ja teen lihaskuntoharjoituksia, Kasai sanoi.

"Olen jo kunnossa"

Normaalisti Kasaille kertyy lisää painoa kauden jälkeen. Kausien välisenä aikana liikakilot hävitetään, jotta hyppääjä on valmis ensin kovaan harjoitteluun ja sitten kilpailukauteen.

–  Tämä vuosi on erilainen. Olen jo kunnossa, ja harjoituskausi voisi alkaa heti, Kasai paalutti.

Kasai on pitkällä urallaan nähnyt Japanin mäkihypyn nousut ja laskut. 1990-luvulla joukkueessa oli useita menestyjiä kuten Kazuyoshi Funaki, Takanobu Okabe, Masahiko Harada ja Hideharu Miyahira.

Tällä vuosituhannella Kasai oli pitkään maajoukkueen ykköshyppääjä ja sai jo vuosituhannen alussa nuoren haastajan Daiki Itosta.

Sittemmin Ryoyu Kobayashi on noussut supertähdeksi. Nuoria hyppääjiä tunkee mäkimaajoukkueeseen, joten Kasain kannalta kilpailutilanne edustuspaikoista ei ainakaan helpotu.

–  Jos asiat menevät hyvin, lähden liikkeelle Continental-cupista, Kasai mainitsi mäkisirkuksen kakkostason kilpailukiertueen.

–  Ei ole väliä, missä aloitan. Haluan tehdä työni murehtimatta, veteraani katsoi tulevaan.

Lähteet: NTB, www.skispringen.com, www.hochi.co.jp

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.