Kärpät venyi kuilun partaalta voittoon – JYP kahlaa tappioputkessa

JYPin tappioputki jääkiekkoliigassa venähti lauantaina neljän ottelun mittaiseksi, kun Oulun Kärpät haki Keski-Suomesta jatkoaikavoiton maalein 4–3.

Kotijoukkue hallitsi kahta ensimmäistä erää ja karkasi Julius Nättisen sekä Miska Siikosen osumilla kahden maalin johtoon. Otto Karvinen toi kuitenkin Kärpät tasoihin toisen erän lopussa kahdella kihautuksellaan.

Karvisella on viidestä pelistä kasassa kolme täysosumaa, kun aiempi Liiga-kauden ennätys on viisi maalia.

–  Kun jaksaa painaa päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy omalle puolelle. Duunin kautta ne maalit ovat tulleet. Ei se ole mistään muusta kiinni, Karvinen summasi virettään.

JYP siirtyi kolmannessa erässä johtoon Ossi Louhivaaran toimesta ja pääsi yrittämään lisämaaleja, kun Jussi Jokinen sai suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kärpät kesti pitkän alivoiman ja tuli tasoihin 14 sekuntia ennen päätössummeria Mikko Niemelän viivakudilla. Jatkoajalla Kärppien voiton sinetöi Juho Lammikko.

–  Se on vain hienoa, kun tunteet menevät vuoristorataa. Kertoo aika paljon meidän vahvasta jengistä, että vaikka on monenlaista tapahtumaa, niin pystytään kairaamaan voitto, Karvinen hehkutti.

–  Olimme huolellisempia kiekon kanssa kuin eilen KalPa-pelissä, mutta muutama virhe tuli, josta Kärpät huippujoukkueena rankaisi. Pääsimme vielä johtoasemaan kolmannessa erässä, mutta kaverille pomppi lopussa. Kovaa oppia saatiin jälleen, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen puolestaan kertasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.