Käyhkö ja Oksanen keilasivat parikilpailun EM-hopeaa

Suomi on avannut mitalitilinsä keilailun EM-kilpailuissa Münchenissä, kun nuoresta joukkueesta Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen voittivat parikilpailussa hopeaa.

Suomi hävisi loppuottelussa Tanskalle selvästi 472–418, mutta mitali oli silti kova saavutus.

Tanskalaiset ratkaisivat loppuottelun, kun Mik Stampe ja Carsten Warming Hansen tekivät neljän kaadon jonon viidennestä ruudusta kahdeksanteen ruutuun.

–  Tanskalaisten keilareaktio loppuottelussa oli niin hyvä, että emme pystyneet haastamaan. Hienoa, että saimme nuorella joukkueellamme mitalitilin auki, päävalmentaja Jarmo Ahokas kertoi Keilailuliiton tiedotteessa.

Pronssia voittivat Ranskan ykköspari ja Tanskan kolmospari.

Suomen toinen pari Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto olivat parikilpailussa 14. sijalla, pari Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas 32:s.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina triokilpailun ensimmäisillä kolmen sarjan osioilla.

Koivuniemi toinen arvokilpailussa

Suomalaisella keilailulla riitti juhlaa, kun ammattilaisena Yhdysvalloissa hienon uran tehnyt Mika Koivuniemi saavutti toisen sijan PBA-kiertueen seniorien Yhdysvaltain avoimessa turnauksessa Las Vegasissa.

Koivuniemi, 52, eteni viiden parhaan pudotuspeleihin kärkipaikalta eli suoraan loppuotteluun, mutta loppuottelussa Norjan Tore Torgersen oli vahvempi pistein 184–178.

–  Tietysti harmittaa, kun en pystynyt voittamaan, mutta kokonaisuutena todella hyvä keilailuviikko itselläni, Koivuniemi viestitti.

Kolmas oli keilailulegenda Norm Duke. Kimmo Lehtonen oli lopulta 13:s.

Viime vuonna Koivuniemi valittiin ensimmäisenä eurooppalaisena keilaajana ammattilaiskiertue PBA:n kunniagalleriaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.