KalPa, KuPS ja kaupunginteatteri järjestävät Keltamustan lauantain

KalPa, KuPS ja Kuopion kaupunginteatteri järjestävät yhdessä Keltamustan lauantain 2. joulukuuta. Kuopion kaupunginteatterissa oleva ilmaistapahtuma esittelee kello 10.30-12.00 järjestäjien toimintaa yhteisellä ja erilaisella tavalla kuin aiemmin.

KalPalta tilaisuudessa on paikalla yhteiskuvia ja nimikirjoituksia varten pelaajia sekä Ruusteri-maskotti.

KalPan toimintapisteellä on virtuaalinen maalivahtipeli, jossa yleisö voi testata torjuntataitojaan: ensin puetaan ylle liiketunnistimella varustetut maalivahdin tamineet ja virtuaalilasit. Peli seuraa pelaajan liikkeitä niin, että torjuminen tuntuu aidolta ja kiekkoja lentää päin maskia vaihtelevalla nopeudella. Virtuaalinäyttö kertoo singottujen kiekkojen nopeuden ja pelaaja saa pisteet torjuttujen kiekkojen perusteella.

KuPSin pisteeltä löytyy taitokisa sekä edustusjoukkueen nimmareiden jakoa sekä selfien ottamista varten. Futiskisassa osallistujat pääsevät testaamaan jalkapallotaitojaan ja haastamaan kisaan edustusjoukkueen pelaajia.

Kuopion kaupunginteatteri tarjoaa mahdollisuuden tutustua teatterin taustatiloihin. Yleisö päästetään paikkoihin, jossa näyttelijät valmistautuvat esityksiin sekä puvustamoon ja näyttämölle.

Kulissikurkistus alkaa kello 11. Esillä on myös teatterilaatikot, joista muodostuu pöytäteatterinäyttämö, johon lapset voivat itse valmistaa lavasteita, tikkunukkeja tai muita hahmoja sekä erilaista tarpeistoa. Pöytäteatterissa voi esittää valmiita tarinoita tai lapset voivat itse keksiä oman tarinansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.