KalPa ei voita runkosarjaa

KalPa ei voita SM-liigan runkosarjaa. Asia varmistui, kun KalPa hävisi tiistai-illan liigaottelun kotonaan Lahden Pelicansille. Kun samaan aikaan JYP voitti Ilveksen Tampereella, jyväskyläläiset varmistivat runkosarjavoiton.

Pelicans halusi sinetöidä tiistai-iltana enemmän play offs -paikkansa kuin KalPa sementoida asemiaan liigan kärkijoukossa. Lahtelaiset niistivät isäntänsä Niiralassa numeroin 2-4 (0-2, 2-1, 0-1). Voitto varmisti vaikean kauden pelanneille pelikaaneille paikan pudotuspelien avauslenkille, jossa paikasta auringossa taistelevat sijoille 6-10 sijoittuneet ryhmät.

- Hyvä valmistautuminen toi hyvän pelin, mikä toi puolestaan hyvän tuloksen ja pudotuspelipaikan. Ei valittamista, veisteli Pelicansien kokenut komentaja Hannu Aravirta.

KalPa valahti tappion myötä tasaisessa kärkikaartissa neljänneksi. Runkosarjan ykköseksi ei ole enää mitään asiaa, mutta kaikki sijoitukset marginaalissa 2-6 ovat ennen päätöskierrosta vielä mahdollisia.

- Nollataan nyt tämä peli nopeasti ja lähdetään taistelemaan Tapparaa vastaan torstaina vielä siitä kotiedusta, summasi pettynyt KalPa-käskijä Pekka Virta.

Virta aikoi käydä kehityskeskustelua varsinkin kokeneen kaartinsa kanssa.

- Jos naapuri onnistui valmistautumisessa, niin meillä meni jotain pieleen perusteellisesti. Ja jos katsotaan vastuunkantajia, niin kyllä kokeneitten pelaajien kanssa täytyy vähän asiasta keskustella.

Kuopiolaisten valmistautumista sekoitti osaltaan puolustaja Juha Alastalon sairastuminen aivan ottelun alla. Kun Jussi Timonen siirrettiin vielä kesken pelin sivuun pelaavasta kokoonpanosta, oli isännillä tulessa enää viiden pakin rotaatio.

Kiekkoliigan runkosarjaa ei ole huipennettu koskaan yhtä tasaisissa merkeissä kuin tällä kaudella. JYP voittaa runkosarjan ja SaiPa jää jumboksi, mutta lähes kaikki muu on yhä avoinna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Illan KalPa-otteluun hillitön hinku