KalPa hävisi, HPK vastaan pudotuspeleissä

KalPa hävisi runkosarjan päätösottelunsa Tampereella Tapparalle 3-1 (0-1, 0-0, 3-0). KalPan ainokaisen iski Niko Mikkola avauserässä.

Pisteittä jääminen tarkoittaa sitä, että KalPa ei sijoitu runkosarjassa neljän parhaan joukkoon, eikä saa kotietua pudotuspeleihin.

JYP voitti runkosarjan ja Blues sijoittui kakkoseksi. Kolmoseksi ylsi HPK ja neljänneksi Jokerit.

Päätöskierroksella KalPan edelle nousi vielä Pelicansin voittanut Kärpät. Oululaiset ja kuopiolaiset päätyivät tasapisteisiin, mutta Kärpät sijoittuvat KalPan edelle paremman maalieron turvin.

KalPan lopullinen sijoitus on kuudes. Puolivälierissä vastaan tulee HPK, ja sarja alkaa Hämeenlinnassa viikon päästä perjantaina.

Toinen varmistunut puolivälieräpari on Jokerit-Kärpät. JYP ja Blues saavat vastustajansa niin sanotun "villi kortti" -kierroksen voittajista. "Säälipleijareiden" otteluparit ovat HIFK-TPS ja Ilves-Pelicans.

Lukko keikahti päätöskierroksella playout-otteluihin, joissa SM-liigan hännänhuiput pelaavat putoamiskarsintoihin joutumista vastaan. Näissä peleissä ensimmäisellä kierroksella kohtaavat peliparit Lukko-Saipa ja Ässät-Tappara.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.