KalPan Eetu Luostariselle kolmen ottelun pelikielto päähän taklauksesta

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on langettanut KalPan hyökkääjä Eetu Luostariselle kolmen ottelun pelikiellon, kertoo SM-liiga verkkosivuillaan. Rangaistus on seurausta viime keskiviikon HPK-KalPa -ottelusta, jossa Luostarinen taklasi HPK:n Jan Brejcakia päähän.

Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Luostariselle 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta olisi kuitenkin tullut määrätä ottelurangaistus ja hän asetti tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Brojack loukkaantui tilanteessa, eikä pelannut ottelua loppun.

Kurinpitolautakunnan mukaan Luostarisen taklaus kohdistui voimakkaasti Brejackin päähän ja vartaloon, vaikka taklausta ei oltu suunnattu ylöspäin. Taklauksessa tapahtuu kuitenkin suora osuma Luostarisen olkapäästä taklatun pelaajan päähän ennen vartalokontaktia.

Lautakunnan mukaan Brejack on ennen taklausta ollut suhteellisen matalassa asennossa ilman, että peliasento muuttuu ennen taklausta. Luostarisella olisi siten lautakunnan arvion mukaan ollut hyvin aikaa valmistautua ja suorittaa taklaus osumatta vastustajan päähän.

Luostarisella ei ole huomattavaa kurinpitohistoriaa SM-liigassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

Englantilaislehti muistuttaa Bottaksen vaihtoehdoista: "Hänellä on valtavasti annettavaa, sen hän on kiistatta osoittanut"

Varoitus ja vuoden koeaika Trump-protesteista – Kaksi yhdysvaltalaista urheilijaa arvosteli presidentin politiikkaa Pan-Amerikan kisojen palkintojenjaossa

Purjehtija Joni Päivinen näyttää, että ihmisen ikä veneessä on todellakin vain numero

Ronaldo kiittää viekasta kilpailijaansa: "Ei ole epäilystäkään, etteikö Messi ole tehnyt minusta parempaa pelaajaa"

Siilinjärven Pesiksen naisille hieno voitto – nousukarsinnat odottavat

Staro Miami ravasi karsintavoittoon

Messi palasi harjoituksiin – saatetaan nähdä kentällä sunnuntaina

Derbykarsinnat kisattiin Vermossa – 150  000 euroa odottaa voittajaa

Esapekka Lappi povaa ratkaisua monsteripätkälle – "Se on ihan lottoa"

Puijon Pesiksen Kasperi Laasosen huima laaki ratkaisi: "Olihan siinä onneakin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.