KalPan "kannattajille" ehkä vankeutta

Kolmen kuopiolaismiehen toilailua tutkitaan yhä Keski-Suomen poliisilaitoksella. Poliisi otti miehet kiinni viikko sitten keskiviikkoaamuna Jyväskylän Omenahotellilta, jossa huoneita on yhä suljettu aiheutuneen vesivaurion vuoksi.

- Miehet kertoivat jääneensä kaupunkiin juhlimaan, koska eivät saaneet lippuja jäähallille, rikoskomisario Jouko Pokela vahvistaa.

Miehistä vuonna 1985 syntynyt on kertonut poliisille aiheuttaneensa vesivahingon. Kahden muun osuutta tapahtumiin yhä selvitetään.

Kylpyhuoneen lattiakaivo ja pesuallas oli tukittu ja vesi jätetty virtamaan. Vettä valui kylpyhuoneesta hotellihuoneeseen, seinärakenteisiin ja alakerran halliin. Lisäksi hotellihuoneen kattolevyjä oli rikottu.

Viime keskiviikkona vapaaksi päästettyjen epäiltyjen muistikuvat tapahtumista ovat poliisin mukaan hataria runsaan alkoholin käytön vuoksi.

Pääepäillyn rikosnimike on törkeä vahingonteko. Siitä on lain mukaan tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Tuomio voi olla ehdollinen.

Musta Verkosto: Ei KalPan kannattajia

KalPan kannattajayhteisön Mustan Verkoston puheenjohtaja Jouni Heikkinen ihmettelee epäiltyjen miesten matkan tarkoitusta. Hän muistuttaa, että tiistai-illan kiekko-ottelun liput myytiin loppuun jo maanantaiaamuna.

- En puhuisi tässä tapauksessa KalPan kannattajista ollenkaan. Meitä oli Jyväskylässä kolme bussillista. Omilla autoilla kulkevien käytökseen emme valitettavasti pysty puuttumaan.

Mustassa Verkostossa ei Heikkisen mukaan hyväksytä minkäänlaista aggressiivista käyttäytymistä.

- Esimerkiksi bussissa vähänkin häiriköivälle tulee oitis porttikieltoa. Matkoilla ohjeistamme käytökseen, jossa kannatetaan omaa joukkuetta eikä haasteta riitaa. Myös fani-sanaa välttelemme käyttämästä. Siitä muodostuu helposti mielikuva kirkuviin ihmisiin.

Lue Omenahotellin henkilökunnan kommentit keskiviikon Savon Sanomista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.